![Iškepta dorada orkaitėje](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2024/12/kepta-dorada-orkaiteje-terijakio-padaze.jpg)
Receptai
Kepta dorada orkaitėje Terijakio padaže
Publikuota:
Kuo šis receptas geras?
- Puikus baltymų šaltinis: dorados žuvis yra lengvai virškinama ir aprūpina organizmą aukštos kokybės baltymais.
- Omega-3 riebalų rūgštys: žuvis praturtinta naudingais riebalais, kurie palaiko širdies ir smegenų veiklą.
- Prieskoniai ir padažas: terijakio padažas bei žolelės suteikia intensyvų skonį.
- Greita ir paprasta: paruošimas nereikalauja daug laiko ar ypatingų kulinarinių įgūdžių.
- Mažai kalorijų: šis patiekalas yra lengvas ir subalansuotas, todėl tinka sveikos mitybos gerbėjams.
![Kepta dorada orkaitėje Terijakio padaže](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2024/12/kepta-dorada-orkaiteje-300x300.jpg)
Kepta dorada orkaitėje Terijakio padaže
Ieškote subtilaus skonio, greito ir elegantiško patiekalo vakarienei? Dorados žuvis Terijakio padaže yra puikus pasirinkimas. Ši žuvis pasižymi švelnia tekstūra, o aromatingas Terijakio padažas ir prieskoniai suteikia jai ypatingo charakterio. Tai puikus derinys, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
Reklama
Ingredientai:
- 650 g Dorada
- 3 v.š. Teryaki padažas - tirštas
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 v.š. Citrinos sultys
- ½ a.š. Raudonėlis
- ½ a.š. Rozmarinas
- Prieskoniai žuviai - jei turite
- 2 v.š. Augalinis aliejus
- Druska - pagal skonį
- ½ a.š. Juodieji pipirai
Paruošimas:
- Doradą nuvalykite, išimkite vidurius, žiaunas ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Lengvai pasūdykite iš vidaus ir išorės, atsižvelgiant į tai, kad padažas taip pat yra sūrus.
- Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis ir palikite marinuotis 15 minučių.
- Pabarstykite prieskoniais, žolelėmis bei pipirais. Iš vidaus ir išorės patepkite Terijakio padažu ir leiskite žuviai pasimarinuoti – kuo ilgiau, tuo geriau.
- Kepimo formą patepkite aliejumi, įdėkite žuvį ir aplink ją išdėliokite stambiai pjaustytą svogūną. Žuvį apliekite likusiu padažu.
- Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Jei žuvis kepa per greitai ar per daug apskrunda, sumažinkite temperatūrą.
- Iškepusią žuvį apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis, o prieš patiekiant dar kartą lengvai apšlakstykite citrinos sultimis.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitą žuvį? Taip, galite rinktis menkę, lašišą ar upėtakį.
- Ar būtina naudoti Terijakio padažą? Ne, galite naudoti sojų padažą su šlakeliu medaus arba specialiai pagamintą glazūrą.
- Ar reikia pašalinti žuvies žiaunas? Taip, tai pagerins skonį ir išvengsite kartumo.
- Ką daryti, jei neturiu raudonėlio ar rozmarino? Galite naudoti čiobrelius ar baziliką kaip alternatyvą.
- Ar žuvį galima kepti ant grilio? Taip, ant grilio kepta žuvis bus dar aromatingesnė.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 120kcalAngliavandeniai: 3gBaltymai: 18gRiebalai: 5g
![mitybos planai](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2024/09/mityba-reklama.jpg)
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
![](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2023/10/logo-buvis.png)