Mus rasite
Iškepta dorada orkaitėje
Iškepta dorada orkaitėje

Receptai

Kepta dorada orkaitėje Terijakio padaže

Kuo šis receptas geras?

  1. Puikus baltymų šaltinis: dorados žuvis yra lengvai virškinama ir aprūpina organizmą aukštos kokybės baltymais.
  2. Omega-3 riebalų rūgštys: žuvis praturtinta naudingais riebalais, kurie palaiko širdies ir smegenų veiklą.
  3. Prieskoniai ir padažas: terijakio padažas bei žolelės suteikia intensyvų skonį.
  4. Greita ir paprasta: paruošimas nereikalauja daug laiko ar ypatingų kulinarinių įgūdžių.
  5. Mažai kalorijų: šis patiekalas yra lengvas ir subalansuotas, todėl tinka sveikos mitybos gerbėjams.
Kepta dorada orkaitėje Terijakio padaže

Kepta dorada orkaitėje Terijakio padaže

Karolina Puodžiūtė
Ieškote subtilaus skonio, greito ir elegantiško patiekalo vakarienei? Dorados žuvis Terijakio padaže yra puikus pasirinkimas. Ši žuvis pasižymi švelnia tekstūra, o aromatingas Terijakio padažas ir prieskoniai suteikia jai ypatingo charakterio. Tai puikus derinys, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Papildomas laikas15 minutes
Bendras laikas 55 minutes
Porcijos 3 asmenims
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Doradą nuvalykite, išimkite vidurius, žiaunas ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Lengvai pasūdykite iš vidaus ir išorės, atsižvelgiant į tai, kad padažas taip pat yra sūrus.
  • Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis ir palikite marinuotis 15 minučių.
  • Pabarstykite prieskoniais, žolelėmis bei pipirais. Iš vidaus ir išorės patepkite Terijakio padažu ir leiskite žuviai pasimarinuoti – kuo ilgiau, tuo geriau.
  • Kepimo formą patepkite aliejumi, įdėkite žuvį ir aplink ją išdėliokite stambiai pjaustytą svogūną. Žuvį apliekite likusiu padažu.
  • Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Jei žuvis kepa per greitai ar per daug apskrunda, sumažinkite temperatūrą.
  • Iškepusią žuvį apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis, o prieš patiekiant dar kartą lengvai apšlakstykite citrinos sultimis.
    Kepta dorada orkaitėje Terijakio padaže
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitą žuvį? Taip, galite rinktis menkę, lašišą ar upėtakį.
  2. Ar būtina naudoti Terijakio padažą? Ne, galite naudoti sojų padažą su šlakeliu medaus arba specialiai pagamintą glazūrą.
  3. Ar reikia pašalinti žuvies žiaunas? Taip, tai pagerins skonį ir išvengsite kartumo.
  4. Ką daryti, jei neturiu raudonėlio ar rozmarino? Galite naudoti čiobrelius ar baziliką kaip alternatyvą.
  5. Ar žuvį galima kepti ant grilio? Taip, ant grilio kepta žuvis bus dar aromatingesnė.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 120kcalAngliavandeniai: 3gBaltymai: 18gRiebalai: 5g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų