Receptai
Obuolių pyragas su bruknėmis
Publikuota:
Kuo šis receptas geras?
- Greitai pagaminamas: vos 15 minučių pasiruošimui ir likusią dalį už jus atlieka orkaitė.
- Natūralus saldumas: bruknės ir obuoliai suteikia gaivų skonį, sumažinant cukraus poreikį.
- Aromatingas: cinamonas ir vanilė užpildys jūsų namus jaukia šiluma.
- Lengvai pritaikomas: galite eksperimentuoti, naudodami kitus vaisius ar uogas.
- Ekonomiškas: paprasti ingredientai, kuriuos dažnai turime namuose.
Obuolių pyragas su bruknėmis
Šarlotė – tai ne tik pyragas, bet ir jaukumo simbolis. Obuolių ir bruknių derinys suteikia desertui malonaus gaivumo, o cinamonas – šilto aromato. Šis paprastas receptas taps tikru išsigelbėjimu, kai norisi ko nors gardaus prie arbatos puodelio.
Reklama
Ingredientai:
- 5 vnt. Obuoliai - dideli
- 6 v.š. Bruknės
- 150 g Kvietiniai miltai
- 100 g Cukrus
- 4 vnt. Kiaušiniai
- 1 a.š. Cinamonas
- ½ a.š. Vanilės ekstraktas
- ½ a.š. Kepimo milteliai
- 1 v.š. Cukraus pudra
- 1 žiupsnelis Druska
Paruošimas:
- Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos vidutiniais kubeliais.
- Dideliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri ir cukrus ištirps.
- Į tešlą įmaišykite miltus, cinamoną, vanilę, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
- Suberkite obuolius ir bruknes, švelniai išmaišykite silikonine mentele.
- Kepimo formą (26x16 cm) išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi.
- Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
- Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra. Patiekite su šilta arbata ir šaukštu ledų. Skanaus!
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitokias uogas? Taip, bruknes galite pakeisti spanguolėmis, vyšniomis ar mėlynėmis.
- Ką daryti, jei neturiu kepimo miltelių? Naudokite šaukštelį sodos, užgesintos citrinos sultimis.
- Ar galima sumažinti cukraus kiekį? Taip, cukraus kiekį galite sumažinti iki 70 g arba naudoti natūralų saldiklį.
- Kokia forma tinkamiausia šiam pyragui? Rekomenduojama naudoti 26x16 cm formą, tačiau galite rinktis bet kurią, kuri talpina tešlą.
- Kaip laikyti šarlotę? Laikykite sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 175kcalAngliavandeniai: 32gBaltymai: 4gRiebalai: 4g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Buvioreceptai
2025-01-06 at 1:19 am
Puikus obuoliu pyragas. Butinai kepsiu