Kuo šis receptas geras?
- Greitas pasiruošimas: pyragas nereikalauja daug paruošimo laiko.
- Sveikesnis pasirinkimas: naudojama viso grūdo miltai ir mažiau cukraus.
- Be tešlos minkymo: paprasta sluoksniavimo technika taupo laiką.
- Natūralūs skoniai: obuoliai ir cinamonas sukuria klasikinį, jaukų skonį.
- Universalumas: puikiai tinka tiek desertui, tiek kaip lengvas užkandis prie kavos ar arbatos.

Trapus obuolių pyragas su manais ir viso grūdo miltais
Šis obuolių pyragas yra puikus rudens akcentas – gaivus, paprastas ir itin gardus. Traškus viršutinis sluoksnis ir obuolių aromatas su cinamono užuomina sušildo ir pradžiugina kiekvieną. Pyrago ruošimo procesas toks lengvas, kad jį pamils net ir pradedantieji kepėjai!
Ingredientai:
- 5 vnt, Obuoliai - dideli
- 1 stiklinė Manų kruopos
- 1 stiklinė Viso grūdo miltai
- ⅓ stiklinė Rudasis cukrus
- ½ a.š. Kepimo milteliai
- 2 a.š. Cinamonas
- 50 g Sviestas
Paruošimas:
Obuolių paruošimas:
- Obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka arba naudokite maisto kombainą.
Sausos masės paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite manų kruopas, viso grūdo miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.
Pyrago sluoksniavimas:
- Kepimo formą (20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
- Formuokite sluoksnius: sausos masės sluoksnis, obuolių sluoksnis, ir taip pakartokite. Viršutinis sluoksnis turi būti sausos masės.
Sviesto paruošimas:
- Šaltą sviestą sutarkuokite stambia tarka ir paskirstykite viršutiniame sluoksnyje.
Kepimas:
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
Patiekimas:
- Patiekite šiltą su vaniliniais ledais. Skanaus!
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitus vaisius? Taip, galite išbandyti su kriaušėmis ar slyvomis.
- Ar būtina naudoti viso grūdo miltus? Ne, galite naudoti įprastus kvietinius miltus, tačiau viso grūdo miltai suteikia daugiau skaidulų.
- Ar tinka kitokio tipo cukrus? Taip, galite naudoti baltąjį cukrų arba kokosų cukrų.
- Kokia kepimo forma tinkamiausia? Rekomenduojama 20 cm skersmens apvali forma, tačiau galite naudoti ir kvadratinę.
- Kaip laikyti pyragą? Laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 160kcalAngliavandeniai: 28gBaltymai: 3gRiebalai: 4g

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Komentarų: 1
Labai skanus gavosi pyragas. Būtinai kepsiu dar