Mus rasite
Trapus obuolių pyragas su manais
Iškeptas trapus obuolių pyragas

Receptai

Trapus obuolių pyragas su manais

Kuo šis receptas geras?

  1. Greitas pasiruošimas: pyragas nereikalauja daug paruošimo laiko.
  2. Sveikesnis pasirinkimas: naudojama viso grūdo miltai ir mažiau cukraus.
  3. Be tešlos minkymo: paprasta sluoksniavimo technika taupo laiką.
  4. Natūralūs skoniai: obuoliai ir cinamonas sukuria klasikinį, jaukų skonį.
  5. Universalumas: puikiai tinka tiek desertui, tiek kaip lengvas užkandis prie kavos ar arbatos.
Trapus obuolių pyragas su manais

Trapus obuolių pyragas su manais ir viso grūdo miltais

Karolina Puodžiūtė
Šis obuolių pyragas yra puikus rudens akcentas – gaivus, paprastas ir itin gardus. Traškus viršutinis sluoksnis ir obuolių aromatas su cinamono užuomina sušildo ir pradžiugina kiekvieną. Pyrago ruošimo procesas toks lengvas, kad jį pamils net ir pradedantieji kepėjai!
5 | 2 įvertinimai
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 1 hour
Bendras laikas 1 hour 15 minutes
Porcijos 8 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

Obuolių paruošimas:

  • Obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka arba naudokite maisto kombainą.

Sausos masės paruošimas:

  • Dubenyje sumaišykite manų kruopas, viso grūdo miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.

Pyrago sluoksniavimas:

  • Kepimo formą (20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
  • Formuokite sluoksnius: sausos masės sluoksnis, obuolių sluoksnis, ir taip pakartokite. Viršutinis sluoksnis turi būti sausos masės.

Sviesto paruošimas:

  • Šaltą sviestą sutarkuokite stambia tarka ir paskirstykite viršutiniame sluoksnyje.

Kepimas:

  • Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.

Patiekimas:

  • Patiekite šiltą su vaniliniais ledais. Skanaus!
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitus vaisius? Taip, galite išbandyti su kriaušėmis ar slyvomis.
  2. Ar būtina naudoti viso grūdo miltus? Ne, galite naudoti įprastus kvietinius miltus, tačiau viso grūdo miltai suteikia daugiau skaidulų.
  3. Ar tinka kitokio tipo cukrus? Taip, galite naudoti baltąjį cukrų arba kokosų cukrų.
  4. Kokia kepimo forma tinkamiausia? Rekomenduojama 20 cm skersmens apvali forma, tačiau galite naudoti ir kvadratinę.
  5. Kaip laikyti pyragą? Laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 160kcalAngliavandeniai: 28gBaltymai: 3gRiebalai: 4g
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

1 komentaras

1 komentaras

  1. Greta

    2025-01-13 at 2:11 pm

    5 stars
    Labai skanus gavosi pyragas. Būtinai kepsiu dar

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų