
Receptai
Trapus obuolių pyragas su manais
Publikuota:
Kuo šis receptas geras?
- Greitas pasiruošimas: pyragas nereikalauja daug paruošimo laiko.
- Sveikesnis pasirinkimas: naudojama viso grūdo miltai ir mažiau cukraus.
- Be tešlos minkymo: paprasta sluoksniavimo technika taupo laiką.
- Natūralūs skoniai: obuoliai ir cinamonas sukuria klasikinį, jaukų skonį.
- Universalumas: puikiai tinka tiek desertui, tiek kaip lengvas užkandis prie kavos ar arbatos.

Trapus obuolių pyragas su manais ir viso grūdo miltais
Šis obuolių pyragas yra puikus rudens akcentas – gaivus, paprastas ir itin gardus. Traškus viršutinis sluoksnis ir obuolių aromatas su cinamono užuomina sušildo ir pradžiugina kiekvieną. Pyrago ruošimo procesas toks lengvas, kad jį pamils net ir pradedantieji kepėjai!
Reklama
Ingredientai:
- 5 vnt, Obuoliai - dideli
- 1 stiklinė Manų kruopos
- 1 stiklinė Viso grūdo miltai
- ⅓ stiklinė Rudasis cukrus
- ½ a.š. Kepimo milteliai
- 2 a.š. Cinamonas
- 50 g Sviestas
Paruošimas:
Obuolių paruošimas:
- Obuolius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka arba naudokite maisto kombainą.
Sausos masės paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite manų kruopas, viso grūdo miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.
Pyrago sluoksniavimas:
- Kepimo formą (20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
- Formuokite sluoksnius: sausos masės sluoksnis, obuolių sluoksnis, ir taip pakartokite. Viršutinis sluoksnis turi būti sausos masės.
Sviesto paruošimas:
- Šaltą sviestą sutarkuokite stambia tarka ir paskirstykite viršutiniame sluoksnyje.
Kepimas:
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
Patiekimas:
- Patiekite šiltą su vaniliniais ledais. Skanaus!
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitus vaisius? Taip, galite išbandyti su kriaušėmis ar slyvomis.
- Ar būtina naudoti viso grūdo miltus? Ne, galite naudoti įprastus kvietinius miltus, tačiau viso grūdo miltai suteikia daugiau skaidulų.
- Ar tinka kitokio tipo cukrus? Taip, galite naudoti baltąjį cukrų arba kokosų cukrų.
- Kokia kepimo forma tinkamiausia? Rekomenduojama 20 cm skersmens apvali forma, tačiau galite naudoti ir kvadratinę.
- Kaip laikyti pyragą? Laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 160kcalAngliavandeniai: 28gBaltymai: 3gRiebalai: 4g

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:

Greta
2025-01-13 at 2:11 pm
Labai skanus gavosi pyragas. Būtinai kepsiu dar