Mus rasite
Skanūs blynai su manų kruopomis
Skanūs blynai su manų kruopomis

Receptai

Mieliniai blynai su manų kruopomis: pirštus apsilaižysite

Kodėl verta išbandyti šiuos blynus?

  • Be pieno ir kiaušinių – puikus pasirinkimas netoleruojantiems laktozės.
  • Purūs ir lengvi – dėl mielių ir kepimo miltelių blynai tampa ypač minkšti.
  • Ekonomiški ir paprasti – ingredientai nebrangūs ir randami kiekvienuose namuose.
  • Tinka tiek saldiems, tiek sūriems pagardams – skanūs tiek su medumi, tiek su grietine ar uogiene.
Skanūs blynai su manų kruopomis

Mieliniai blynai su manų kruopomis: pirštus apsilaižysite

Karolina Puodžiūtė
Šie blynai yra ypatingai purūs, lengvi ir itin gardūs! Dėl mielinės tešlos ir manų kruopų jie įgauna unikalią, šiek tiek traškią tekstūrą, o jų paviršius tampa dailiai nėriniuotas. Kepami be pieno ar kiaušinių, todėl puikiai tinka tiems, kurie laikosi augalinės mitybos ar netoleruoja laktozės.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Virimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 25 minutes
Kategorija Blynai
Porcijos 3 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai

Ingredientai
  

Paruošimas
 

Paruoškite tešlą:

  • Į šiltą vandenį suberkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palikite 5–10 minučių, kol susidarys burbuliukai.
  • Įmaišykite manų kruopas ir miltus, maišykite iki vientisos masės.
  • Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1–1,5 valandos, kol tešla pakils.

Užbaikite tešlą:

  • Į iškilusią tešlą suberkite druską ir kepimo miltelius.
  • Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite 2–3 v.š. vandens ir išmaišykite.

Kepkite blynus:

  • Gerai įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi.
  • Supilkite nedidelį kiekį tešlos ir paskirstykite keptuvėje.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies, kol paviršius pradės burbuliuoti, tada apverskite ir kepkite, kol abi pusės bus auksinės spalvos.
  • Prieš kepant kiekvieną naują blyną, keptuvę vėl patepkite aliejumi.

Patiekite:

  • Skanaukite su uogiene, medumi, grietine ar mėgstamu užtepu!

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galima naudoti šviežias mieles vietoje sausų? Taip, reikėtų naudoti 15 g šviežių mielių, jas ištirpinant vandenyje su cukrumi.
  • Ką daryti, jei tešla per tiršta? Įpilkite šiek tiek papildomo vandens ir gerai išmaišykite.
  • Kodėl blynai nesigauna purūs? Įsitikinkite, kad mielės buvo aktyvios ir tešla pakankamai laiko kildinta.
  • Ar galima kepti be aliejaus? Taip, jei naudojate gerą nelimpančią keptuvę, bet skonis gali būti kiek sausesnis.
  • Kaip laikyti likusius blynus? Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 dienų, o prieš valgant pašildykite keptuvėje ar orkaitėje.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat išsikepkite:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų