Mus rasite
Medaus duona su aguonomis
Medaus duonos receptas su aguonomis @būvis.lt

Receptai

Medaus duona su aguonomis

Dievinu aguonas ir viską su aguonomis, todėl šita duonelė tooooobulyyyybė mano skoniui. O jau koks neišpasakytas aromatas namuose ją bekepant!

Medaus duonos receptas su aguonomis

Citrininė medaus duona su aguonomis

Karolina Puodžiūtė
Tik iškepusi duona gavosi keistai tamsi viduje, nors miltus naudojau tuos pačius kaip visuomet.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 1 hour 30 minutes
Papildomas laikas2 hours
Bendras laikas 4 hours
Kategorija Duona
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Mieles ištriname su 1 v.š cukraus, 4 v.š miltų ir 100ml šilto pieno.
  • Košelę paliekame šiltai 20 min.
  • Dubenyje sumaišome miltus, druską ir aguonas.
  • Likusį cukrų, medų, tarkuotą citrinos žievelę, sultis, plaktą kiaušinį, tirpintą sviestą gerai išmaišome dubenėlyje.
  • Masę sujungiame su mielių košele, gerai išmaišome ir užpilame šiltu pienu. Vėl permaišome.
  • Masę pilame į miltų mišinį ir maišome, maišome maišome, kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti rankomis. Jeigu reikia (man reikėjo) pridėti daugiau miltų.
  • Užminkome elastingą, maloniai minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
  • Dedame į miltais pabarstytą dubenį ir kildiname šiltai apie 1,5 val.
  • Perminkome, suformuojame kepaliuką, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar pakildiname apie 30 min.
  • Kepame 180-190℃ laipsnių orkaitėje apie 1-1,5val. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.
  • Karštą iškepusią duonelę aptepame pienu, kad suminkštėtų plutelė.
    Medaus duonos receptas su aguonomis
Reklama

Pastabos

P.S. pieną į mielių mišinį pilkte labai atsargiai ir gerokai pravėsintą, nes citrinos sultys pernelyg šiltą pieną gali sutraukti. Skanaus!!!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų