Close Menu
    Jau skaitei?

    Traškios, gaivios pavasarinės kopūstų salotos

    Kaip iš kilimo išvalyti kečupo, makaronų padažo ar barbekiu padažo dėmes?

    Cukrinis diabetas. Kaip gydyti liaudiškomis priemonėmis?

    Facebook YouTube
    Pirmadienis, birželio 2
    • Spalvinimo paveiksliukai
    • Būvio kinas
    Facebook YouTube
    Būvis.ltBūvis.lt
    • Receptai

      Lengvas desertas visai šeimai: kepti obuoliai su varške

      2025-06-01

      Marinuoti ridikėliai – niekas neatsisakys

      2025-06-01

      Kreminė sūrio sriuba su šparagais – soti, kvapni ir itin gardi

      2025-05-31

      Naminiai česnako milteliai – natūralu, paprasta ir labai skanu!

      2025-05-29

      Lengvi ir kvapnūs grybų įdaru pagardinti liesi balandėliai

      2025-05-26
    • Sodas ir daržas

      Kodėl pūva cukinijos ir ką su tuo daryti?

      2025-05-29

      Sėjos kalendorius 2025 m. birželiui: ką dar galima pasodinti

      2025-05-29

      Kaip apsaugoti svogūnus darže nuo ligų ir kenkėjų – patarimai

      2025-05-19

      Kaip skaičiuojamas erdmetris?

      2025-05-18

      Išsaugokite derlių nuo vaisėdžių: kaip atsikratyti kirmėlių obelyse

      2025-05-15
    • Kelionės

      „Ryanair“ atidarys klientų aptarnavimo centrą Varšuvoje

      2025-05-30

      „AirBaltic“ skelbia naują lėktuvų bilietų išpardavimą

      2025-05-29

      „Vueling“ išpardavimas: skrydžiai po Europą nuo 13 €

      2025-05-29

      Žaibiškas „Ryanair“ išpardavimas: bilietai – nuo 15 €

      2025-05-28

      Vokietijos miestas siūlo nemokamas dviejų savaičių atostogas

      2025-05-27
    • Sveikata
    • Aktualijos
    Naujausi
    Būvis.ltBūvis.lt
    Pagrindinis » Naujausi » Receptai » Lazanija – lasagna
    Receptai

    Lazanija – lasagna

    Karolina PuodžiūtėAutorius Karolina Puodžiūtė2023-10-19Atnaujinta2023-10-19Komentarų: 05 min. skaitymo
    Lazanija – lasagna puikus receptas
    Lazanija – lasagna puikus receptas
    Dalintis
    Facebook Telegram WhatsApp Copy Link
    Receptas Video 👉 Prisijunk prie FaceBook 👈

    Ar yra nemėgstančių lazanijos? Tikriausiai sunkiai… Tų lazanijų yra tiek daug visokių, kad net sukasi galva. Man labiausiai patinka kietesnės, kurias galima pjauti lyg pyragą. Nepatinka skystos, bėgančios, tekančios, beformės. Skaniausia būna, kiek esu pastebėjus, maišytos mėsos faršo – kiaulienos ir jautienos – lazanija. Na, ir, žinoma, vegetariška, su grybais. Ši lazanija šiek tiek kitokia, ne visai klasikinė – daug joje nusižengimų, betgi reikia viską mėginti!

    Labai skani, ir argi gali būti neskani. Tvirta, gerai pjaustosi, sluoksniai vienas nuo kito nečiuožia. Labai padėjo recepte pasiūlytas lakštų ”įsupimas”, kurį matote apačioje.

    Šioje lazanijoje pasiūlytas naudoti kvapusis mpliūgas, kitaip dar vadinamas butternut squash. Tai tik jis vienintelis ir išėjo iš vakarykštės istorijos – mano nuomone, geriau būtų naudoti cukiniją (valio, yra kur panaudoti cukiniją!). Kvapiojo moliūgo skonis nuostabus – labai tiko prie visumos, bet jis per kietas. Tada arba jį reikia labai plonai pjaustyti, arba, prieš sluoksniuojant lazaniją, sutraiškyti, arba, tiesiog naudoti cukiniją. Nes cukinija, čia, manau, tiktų puikiai.

    O šiaip šią lazaniją gaminau pakankamai ilgai – mano laukiantis vyras ir pamiegoti spėjo. Daugiausiai laiko užėmė tobulas maltos mėsos ir daržovių paruošimas – troškinti viską reikėjo netgi 2 valandas, bet užtat skonis buvo nepriekaištingas – tokio tobulo troškinio dar nebuvau ragavusi niekur. Tad verta!

    Namuose paruošta Lazanija
    Namuose paruošta Lazanija @būvis.lt

    Taip pat dar vienas dalykas – šioje lazanijoje nėra bešamelio padažo – vietoj jo siūloma naudoti prancūziško grietinės kremo, arba tiesiog grietinės, parmezano ir smulkintų ančiuvių mišinį! Tokio dalyko prieš tai dar niekur nebuvau regėjusi, bet viskas labai tiko ir pasiteisino.

    Namuose paruošta Lazanija

    Lazanija – lasagna

    Karolina Puodžiūtė
    Mano lazanija gavosi gąsdinančiai didelė ir soti. Labai geras pasirinkimas svečiams sočiai pavaišinti.
    4 | 1 įvertinimas
    mitybos planai
    Paruošimo laikas 25 minutes min
    Virimo laikas 50 minutes min
    Papildomas laikas15 minutes min
    Bendras laikas 1 hour val 30 minutes min
    Kategorija Makaronai
    Virtuvė Italijos virtuvė
    Porcijos 6 asmenims

    Įrankiai

    Keptuvė
    Orkaitė
    Orkaitė
    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA

    Ingredientai
      

    • 100 g kubeliais ar griežinėliais pjaustytos rūkytos šoninės
    • Žiupsnio cinamono
    • 1 smulkiai supjaustyto balto svogūno
    • 1 smulkiai supjaustytos didelės morkos
    • 2 smulkiai supjaustytų česnakų skiltelių
    • 2 saujų šviežių susmulkintų žolelių (šalavijų, raudonėlių, rozmarinų, čiobrelių)
    • Alyvuogių aliejus
    • 400 g Maltos jautienos
    • 200 g Maltos kiaulienos
    • 2 skardinių konservuotų slyvinių pomidorų ( po 400 g kiekviena skardinė)
    • 2 vyno taurių raudonojo vyno – BŪTINA, čia ir buvo padažo esmė
    • 2 vnt. Lauro lapas
    • 1 kvapiojo moliūgo arba 600 g cukinijos;
    • 1 smulkiai sutarkuoto raudonojo čili pipiriuko arba 1 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos;
    • 1 valgomojo šaukšto kalendros sėklų, sugrūstų
    • Jūros druskos ir juodųjų pipirų
    • 500 g šviežių lazanijos lakštų (arba sausų, bet tada juos reikės mirkyti pagal instrukciją ant pakuotės)
    • 400 g Mocarela - sūris

    Baltajam padažui:

    • 500 ml prancūziško grietinės kremo (creme fraiche) arba grietinės
    • 3 smulkiai supjaustytų konservuotų ančiuvių
    • 2 saujų smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio;
    • Pienas - šlakelis
    Neleisk ekranui užmigti!

    Paruošimas
     

    • Pirmiausia susipjaustykite visas daržoves, nurodytas aukščiau ir pasidėkite šalia savęs visus reikiamus prieskonius. Tada pasidėkite netoliese kepimo popierių, žirkles, skardą ar molinį indą lazanijai kepti, troškintuvę. Jei naudosite kvapųjį moliūgą, pasiruoškite kepimo skardą.
    • Užkaiskite ugnį ir įkaitinkite troškintuvę. Į įkaitusią sausą troškintuvę sudėkite smulkintą šoninę su cinamonu. Viską kepinkite, kol šoninė parusvės.
    • Tada suberkite svogūnus, morkas, česnakus, žoleles ir įpilkite 4 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską išmaišykite ir sudėkite visą faršą. Viską kepinkite maždaug 5 minutes.
    • Tada supilkite pomidorus iš skardinių su visu skysčiu, supilkite vyną, įmeskite lauro lapeliųs. Viską išmaišykite ir užvirinkite.
    • Atsikirpkite gabalą kepimo popieriaus, kurio užteks keptuvei uždengti, jį smarkiai suglamžykite rankomis, tada pakiškite po šalto vandens kranu, kad sudrėktų ir uždėkite ant troškintuvės viršaus. Sumažinkite ugnį, uždenkite dar ir troškintuvės dangtį ir palikite viską troškintis dviems valandoms. Kai padažas baigsis troškintis, padruskuokite ir papipiruokite jį pagal skonį.
    • Jeigu naudojate kvapųjį moliūgą, jį reikės ruošti taip: perpjaukite moliūgą išilgai į 6 dalis, kaip parodyta nuotraukoje viršuje. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite moliūgo skiltis. Visas apvoliokite alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais, druska, įtrinkite čili pipiriuku arba apibarstykite aitriąja paprika. Galiausiai moliūgo skiltis apibarstykite grūstomis kalendros sėklomis ir pašaukite į 180 C įkaitintą orkaitę 40-čiai minučių. Kai moliūgas iškeps, sulaužykite jį į mažus gabalėlius ir juos sutraiškykite, kad būtų lygūs. Jeigu naudojate cukiniją, jos kepti nereikės, tiesiog supjaustykite ją į plokščius neaukštus gabalėlius ir įtrinkite juos prieskoniais bei alyvuogių aliejumi, kaip nurodyta ruošiant moliūgą.
    • Paruoškite baltąjį padažą: sumaišykite saują Parmezano sūrio kartu su grietine, įmaišykite smulkintus ančiuvius ir įpilkite šlakelį pieno, kad padažas šiek tiek prasiskiestų. Papipiruokite ir padruskuokite pagal skonį.
    • Kai lazanijos padažas išsitroškins, iškart įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros.
    • Indą, kurioje keps lazanija, ištepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite pirmuosius lazanijos lakštus – lakštų galai tegu kabo ant indo kraštų – žiūrėkite į nuotrauką viršuje. Uždėkite sluoksnį mėsos troškinio, užpilkite šiek tiek baltojo padažo ir pabarstykite nedaug parmezano. Ant viršaus uždėkite lakštus. Tada sudėkite visą moliūgą arba cukiniją, užpilkite šiek tiek baltojo padažo ir uždėkite lakštus – šis sluoksnis bus be mėsos ir sūrio. Tada ant viršaus kartokite tokį patį sluoksnį, kaip ir pirmasis, ir viską kartokite tol, kol pabaigsite sudėti visus ingredientus. Sluoksniavimą baikite makaronų sluoksniu, kurį apipilkite baltuoju padažu. Tada gražiai užlankstykite lazanijos kraštus šoniniais lakštais, ir, juos prilaikant, ant viršaus uždėkite plėšytą Mocarelą ir pabarstykite likusiu Parmezanu. Stenkitės iš pradžių sūrį dėlioti ten, kur baigiasi užlenkti kraštai – kad prisispaustų ir nepakiltų į viršų.
    • Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30-35 minutes arba, kol parusvės lazanijos viršus. Kai iškeps, leiskite lazanijai 15 minučių susistovėti, kad būtų tvirtesnė.

    Video

    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA

    Pastabos

    Pasiruoškite didelį peilį pjaustymui. Mes užsigėrėme raudonu sausu vynu, bet man lazanija skaniausia su baltu alumi.
    • Įvertinimas: 10/10
    • Sudėtingumas: Procesas paprastas, bet užtruksite.
    • Šaltinis: Recepto autorius – Jamie Oliver. Receptą radau knygoje “Gaminame su Oliveriu”, 9-jame puslapyje.
    Skanaus!
    Proga Pietums, Vakarienei
    mitybos planai
    Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

    Rekomenduojame pasigaminti:

    • Beatos užtepėlės
    • Beatos obuolių pyragas
    • Greiti užkandžiai svečiams
    • Gaivi krabų lazdelių mišrainė
    Sekite mus Facebook Sekite mus YouTube
    Pasidalinkite Facebook WhatsApp Telegram Email Copy Link
    Karolina Puodžiūtė
    • Facebook

    Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

    Ar tai jau skaitei?

    Lengvas desertas visai šeimai: kepti obuoliai su varške

    2025-06-013 min. skaitymo

    Marinuoti ridikėliai – niekas neatsisakys

    2025-06-013 min. skaitymo

    Kreminė sūrio sriuba su šparagais – soti, kvapni ir itin gardi

    2025-05-312 min. skaitymo

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Receptai

    Mėsos užtepėlė už centus: biudžetinis receptas visiems gyvenimo atvejams
    Kani salotos
    Cukinijų vyniotinis su grybais
    Keptos vištienos šlaunelės paprastame marinate
    Makaronai su vištienos padažu
    Keptos įdarytos bulvės su rūkyta vištiena ir sūriu

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Sodas ir daržas

    Slyvų gėnėjimas – kaip ir kada genėti slyvas savo sode?
    Pomidorai ir braškės bus skanesni, jei tręšite dviem natūraliais produktais
    Pomidorai išliks sveiki ir nesirgs, jei jų dirva bus padengta vienu natūraliu produktu
    Lapinių salotų auginimas ant palangės: šviežios salotos visus metus
    Kada sodinti pomidorus, paprikas ir kopūstus 2025 m. gegužę: kalendorius
    Ką pasodinti sode, kad atbaidytumėte kenkėjus: ekspertas įvardijo geriausią augalą

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Serialai

    Serialai apie zombius
    Serialas „Bunkeris“ pratęstas dar dviem sezonams, kurie taps paskutiniais
    10 neįvertintų 2024 m. serialų, kuriuos galbūt praleidote
    Serialai apie policiją
    TOP 10 serialų apie serijinius žudikus
    Serialai apie mafiją

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    GoWild

    Minagai – Nėginės
    Tailandas įveda imigracijos internetinę formą visiems turistams
    10 naujų šunų veislių
    Kopimo į Everestą kaina didės 2025 m. rudenį
    Kaip susidarė Nemunas
    Paskelbtas naujas geriausių pasaulio paplūdimių reitingas

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Sveikata

    Mėlynuoja rankų pirštai
    Kas padeda užmigti: 10 veiksmingų patarimų
    Kodėl kutena gerklę?
    Ramunėlių arbata: nuo sveikatos iki grožio
    Kodėl geriau valgyti atvėsintas bulves? Dietologė atskleidė paslaptį
    Pistacijų nauda: mokslininkai paaiškino, kodėl kasdien reikėtų suvalgyti 2 saujas riešutų

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Kinas

    „Warner Bros.“ pristatė pirmąjį Džeimso Gano „Supermeno“ filmo anonsą
    „Sony“ kurs animacinį filmą „Vaiduoklių medžiotojai“
    Filmas Dogmenas (2023)
    Filmas Šėtono garbintojai (2023)
    Filmas Sapnų scenarijus (2023)
    Filmas Tyli naktis (2023)

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę
    Rašyti komentarą
    4 from 1 vote (1 rating without comment)
    Rašyti komentarą Cancel Reply
    Recepto reitingas




    mitybos planai
    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA
    Facebook YouTube
    • Autoriai
    • Archyvas
    • Bendruomenės taisyklės
    • Privatumo politika
    • Slapukų politika
    • Kontaktai
    • Spalvinimo paveiksliukai
    • Filmai
    Visos teisės saugomos © 2023-2025 Kopijuoti turinį be raštiško sutikimo griežtai draudžiama.

    Įveskite paieškos žodį ir paspauskite Enter, kad atlikti paiešką. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.

    Įvertink šį receptą!

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.