Receptai
Gaivus slyvų pyragas
Publikuota:
Skanus ir kvapnus slyvų pyragas – tai skanus desertas, kurį galima paruošti prie vakaro arbatos ar atvykus svečiams. Paruošimas užtrunka minimaliai, o rezultatas – tiesiog apsilaižysite pirštus!
Gaivus slyvų pyragas
Recepto šaltinis: “Moters savaitgalio virtuvė” Nr.9.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
Tešlai:
- 150 g Sviestas
- 100 g Cukrus
- 300 g Kvietiniai miltai
- 1½ a.š. Kepimo milteliai
- Druska - žiupsnelis
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 4 v.š. Pienas
- 750 g Slyvos
- 5 v.š. Cukrus
- 1 a.š. Cinamonas
- 50 g Migdolai - drožlės
- 1 v.š. Grietinėlė
- 1 vnt. Kiaušinio tryniai
Paruošimas:
- Paruoškime tešlą: sviestą reikia išsukti su cukrumi, miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną. Išminkykite tešlą, kad ji pasidarytų vienalytė ir blizganti. Gilesnę skardą patepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir įdėkite į skardą, padarykite kraštelius.
- Iš slyvų išimkite kauliukus. Kiekvieną slyvą perpjaukite į keturias ar daugiau dalių (priklausomai kokio dydžio slyvos).
- Skilteles išdėliokite ant tešlos žievele į apačią.
- Cukrų sumaišykite su cinamonu.
- Slyvas apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus – cinamono mišiniu.
- Trynį išplakite su šaukštu grietinėlės ir aptepkite pyrago kraštėlius.
- Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę 35 min.
- Iškepusį pyragą dar kartą apibarstykite cukrumi.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!