Mus rasite
Gaivus slyvų pyragas
Gaivaus slyvų pyrago receptas @būvis.lt

Receptai

Gaivus slyvų pyragas

Skanus ir kvapnus slyvų pyragas – tai skanus desertas, kurį galima paruošti prie vakaro arbatos ar atvykus svečiams. Paruošimas užtrunka minimaliai, o rezultatas – tiesiog apsilaižysite pirštus!

Gaivus slyvų pyragas

Gaivus slyvų pyragas

Karolina Puodžiūtė
Recepto šaltinis: “Moters savaitgalio virtuvė” Nr.9.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 35 minutes
Papildomas laikas5 minutes
Bendras laikas 1 hour
Kategorija Pyragai
Porcijos 6 asmenims

Įrankiai

Plaktuvas
Kepimo forma
Reklama

Ingredientai:
  

Tešlai:

Paruošimas:
 

  • Paruoškime tešlą: sviestą reikia išsukti su cukrumi, miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną. Išminkykite tešlą, kad ji pasidarytų vienalytė ir blizganti. Gilesnę skardą patepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir įdėkite į skardą, padarykite kraštelius.
  • Iš slyvų išimkite kauliukus. Kiekvieną slyvą perpjaukite į keturias ar daugiau dalių (priklausomai kokio dydžio slyvos).
  • Skilteles išdėliokite ant tešlos žievele į apačią.
  • Cukrų sumaišykite su cinamonu.
  • Slyvas apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukraus – cinamono mišiniu.
  • Trynį išplakite su šaukštu grietinėlės ir aptepkite pyrago kraštėlius.
  • Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę 35 min.
  • Iškepusį pyragą dar kartą apibarstykite cukrumi.
    Gaivus slyvų pyragas
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų