Receptai
Vištiena česnakiniame grietinėlės padaže
Publikuota:
Vištiena česnakiniame grietinėlės padaže
Šis receptas visiška namų klasika - vištienos krūtinėlė, sūris, grietinėlės padažas, bulvės - visa tai man jaukumas, jaukūs ir sotūs vakarai su šeima ir žinoma minimalus laikas praleistas virtuvėje! Daugelis tikrai gaminate panašiai namuose, viena naujovė iš manęs tai - česnakinis grietinėlės padažas! Jei nebandėte privalote išbandyti! Česnakas pakelia šį patiekalą į visai kitą lygį. Gamindama šį patiekalą vietoje česnako naudojau liofilizuotus česnakų miltelius - kaip tai patogu!
Reklama
Ingredientai:
- 300 g Vištienos krūtinėlė
- 200 ml Grietinėlė
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 90 g Sūris - fermentinis
- 2 a.š. Liofilizuoto česnako milteliai
- 1 a.š. Liofilizuotos petražolės
- 1 a.š. Malta paprika
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas:
- Pirmiausia smulkiai supjaustykite vištienos krūtinėlę. Paprieskoniuokite ją su 1 a.š česnako miltelių ( galite naudoti 1 skiltelę česnako jei neturite), paprikos milteliais, druska, juodaisiais pipirais. Įpilkite šlakelį aliejaus , viską gerai išmaišykite ir palikite bent 1 valandai pasimarinuoti.
- Kol vištiena marinuojasi, smulkiai supjaustykite svogūną. Sutarkuokite morką ir sūrį.
- Pirmiausia keptuvėje apkepinkite vištieną , kol dailiai apskrus iš abiejų pusių. Ištraukite ir atidėkite į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus su morkomis, kol suminkštės, tada sudėkite vištieną, sumažinkite kaitrą ir supilkite grietinėlę, ją pagardinkite 1 a.š liofilizuoto česnako milteliais, pipirais, druska. Palaukite kol pradės burbuliuoti ir suberkite sūrį, kai sūris ištips išjungkite kaitrą. Suberkite liofilizuotas petražoles.
- Patiekite kartu su virtomis bulvėmis ar makaronais. Skanaus!
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Vakarė
2024-05-07 at 9:45 am
Puikus receptas