Mus rasite

Atviras mėlynių pyragas

Atviras mėlynių pyragas
Skanus atviras mėlynių pyragas

Receptai

Atviras mėlynių pyragas

Tęsiant mėlynių temą. Šiandien dalinuosi su jumis mėlynių pyrago receptu, kuris vakar buvo pažadėtas mano skaitytojai. Pyragas gali būti gaminamas iš šviežių arba šaldytų mėlynių. Ruošiantis nėra nieko sudėtingo. Pilnai atvėsusį šaldytuve pyragą reikia supjaustyti gabalėliais.

Atviras mėlynių pyragas

Atviras mėlynių pyragas

Karolina Puodžiūtė
Šis mėlynių pyragas yra lengvas ir vasariškas. Daug skanių ir prinokusių mėlynių, plonos ir trapios tešlos. Su karšta arbata ar kava – tiesiog bomba! Pabandykite iškepti šį pyragą; galite iš karto padvigubinti ingredientų kiekį!
Reklama
Paruošimo laikas 2 hours 50 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 3 hours 20 minutes
Kategorija Pyragai
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

  • 1 + ⅛ puodeliai Miltai
  • 1 v.š. Cukrus
  • a.š. Kepimo milteliai
  • ¼ a.š. Druska
  • 80 g Sviestas šaltas
  • 4 v.š. Vanduo šaltas

Mėlynių įdarui

  • 4 puodeliai Mėlynės
  • ½ puodeliai Vanduo
  • 2 v.š. Krakmolas
  • 4 v.š. Citrinos sultys
  • Druska žiupsnis
Reklama

Paruošimas:
 

  • Pagrindui skirtus produktus (be vandens) suberiame ant didelės lentos ar stalo ir kapojame peiliui, kol pasidarysi žirnio dydžio trupiniai. Supilame vandenį ir greitai suminkome tešlą į kamuolį. Dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kitu plėvelės gabalu. Delnais greitai suspaudžiame kažką panašaus į diską. Dedame į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui (aš išlaikiau visą parą, viskas buvo OK).
  • Orkaitę įkaitiname iki 180℃.
  • Išimame tešlą ir plonai iškočiojame (geriau seksis, jei kočiosite tarp tų dviejų plėvelės skiaučių). Išklojame pyrago formą (naudojau 26 cm Ø skersmens). Nupjaustome atsikišusius tešlos gabaliukus. Dedam į šaldytuvą 30 minučių. Traukiam lauk. Ant tešlos užklojam kepimo popieriaus, supilam džiovintus žirnius – kad pagrindas neišsipūstų ir nesusitrauktų. Kepam 30 minučių. Nuimam žirnius bei kepimo popierių, kepam dar 15 minučių, kol gražiai paruduos. Traukiam lauk ir visiškai atvėsiname.

Ruošiame įdarą

  • Vieną puodelį mėlynių sumaišom su vandeniu ir cukrumi. Užverdame. Paviriname 4 minutes, kol pradės tirštėti. Krakmolą sumaišome su 4 šaukštais vandens. Greitai supilame į verdančias mėlynes, taip pat supilame citrinos sultis. Paverdame dar vieną minutę. Išjungiame ugnį. Supilame likusias uogas ir atsargiai išmaišome. Įdarą supilame ant ataušusios pagrindo. Palaukiame kol įdaras sustings – apie 2 valandas tegul pyragas pastovi kambario temepratūroje.
    Atviras mėlynių pyragas
Reklama

Pastabos

Nuotraukose matote labai mažą pyragiuką, čia to didžiojo vaikas. Padariau iš nupjautų tešlos gabaliukų. Jei norit tokių mažiukų pyragiukų – jokių problemų. Tik kepti reikės dvigubai trumpiau. 15 ir 7 minutes. Iš tokio kiekio turėtų gautis apie 10 – 12 pyragiukų.
Proga Pietums
Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Daugiau Receptai

  • Varškės tinginys Varškės tinginys

    Receptai

    Varškės tinginys

    autorius

    Paprastas gaminimo procesas, kaip visada džiugina, juolabiau, kad tas paprastumas sukuria nuostabų skonį.

  • Rūgštynių ir Burokėlių lapų barščiai Rūgštynių ir Burokėlių lapų barščiai

    Receptai

    Rūgštynių ir Burokėlių lapų barščiai

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Rūgštynių-brokėlių lapų barščiai - tai soti sriuba, lengvesnė už raudonuosius barščius ir ruošiama daugiausiai vasara, kai pasirodo pirmosios sodo daržovės. O, kad šia sriuba galėčiau mėgautis žiema, aš...

  • Čili sriuba Čili sriuba

    Receptai

    Čili sriuba

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Tai GERIAUSIAS aštraus čili receptas! Sotus vieno puodo čili su pupelėmis, kuris yra turiningas skoniu ir puikiai tinka vėsesniai dienai. Galite gaminti ant viryklės, orkaitėje ar griliuje.Tai ne...

  • Pornstar Martini kokteilio receptas Pornstar Martini kokteilio receptas

    Receptai

    Kokteilis Pornstar Martini

    autorius

    Jei esate čia, tikrai girdėjote apie Pornstar Martini kokteilį! Jeigu ne, tai tikrai verta sužinoti jo receptą ir išbandyti!

  • Meksikietiška sriuba Meksikietiška sriuba

    Receptai

    Meksikietiška sriuba

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Meksikos virtuvė yra žinoma dėl savo drąsių skonių ir sočių patiekalų, o sriubos nėra išimtis. Sriuba, kurią šiandien pasiūlysiu ypač fantastiška virti kazane, griliuje arba lėtai virti orkaitėje....

  • Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais

    Receptai

    Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   22 Advento kalendoriaus diena atnešė receptą Kūčioms. Tikriausiai ant daugelio stalų per Kūčias būną įvairiai paruoštos silkės. Šiais metais siūlau išbandyti šį keptų paprikų su svogonais, o vėliau...

  • Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu

    Receptai

    Mielinės varškės spurgos

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Ilgai galvoje turėjau šią idėją, vis norėjosi sujungti lietuviškas varškės spurgas su ispaniškomis churros - ir pagaliau tai įvyko! Tai tikriausiai pats geriausias derinys, kokį galima sugalvoti! Visi...

Temos

Reklama
Reklama

Savaitės populiariausi

Reklama
Reklama
Į viršų