Mus rasite
Atviras mėlynių pyragas
Skanus atviras mėlynių pyragas

Receptai

Atviras mėlynių pyragas

Tęsiant mėlynių temą. Šiandien dalinuosi su jumis mėlynių pyrago receptu, kuris vakar buvo pažadėtas mano skaitytojai. Pyragas gali būti gaminamas iš šviežių arba šaldytų mėlynių. Ruošiantis nėra nieko sudėtingo. Pilnai atvėsusį šaldytuve pyragą reikia supjaustyti gabalėliais.

Atviras mėlynių pyragas

Atviras mėlynių pyragas

Karolina Puodžiūtė
Šis mėlynių pyragas yra lengvas ir vasariškas. Daug skanių ir prinokusių mėlynių, plonos ir trapios tešlos. Su karšta arbata ar kava – tiesiog bomba! Pabandykite iškepti šį pyragą; galite iš karto padvigubinti ingredientų kiekį!
3 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 2 hours 50 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 3 hours 20 minutes
Kategorija Pyragai
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Pienas

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

Mėlynių įdarui

Reklama

Paruošimas:
 

  • Pagrindui skirtus produktus (be vandens) suberiame ant didelės lentos ar stalo ir kapojame peiliui, kol pasidarysi žirnio dydžio trupiniai. Supilame vandenį ir greitai suminkome tešlą į kamuolį. Dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kitu plėvelės gabalu. Delnais greitai suspaudžiame kažką panašaus į diską. Dedame į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui (aš išlaikiau visą parą, viskas buvo OK).
  • Orkaitę įkaitiname iki 180℃.
  • Išimame tešlą ir plonai iškočiojame (geriau seksis, jei kočiosite tarp tų dviejų plėvelės skiaučių). Išklojame pyrago formą (naudojau 26 cm Ø skersmens). Nupjaustome atsikišusius tešlos gabaliukus. Dedam į šaldytuvą 30 minučių. Traukiam lauk. Ant tešlos užklojam kepimo popieriaus, supilam džiovintus žirnius – kad pagrindas neišsipūstų ir nesusitrauktų. Kepam 30 minučių. Nuimam žirnius bei kepimo popierių, kepam dar 15 minučių, kol gražiai paruduos. Traukiam lauk ir visiškai atvėsiname.

Ruošiame įdarą

  • Vieną puodelį mėlynių sumaišom su vandeniu ir cukrumi. Užverdame. Paviriname 4 minutes, kol pradės tirštėti. Krakmolą sumaišome su 4 šaukštais vandens. Greitai supilame į verdančias mėlynes, taip pat supilame citrinos sultis. Paverdame dar vieną minutę. Išjungiame ugnį. Supilame likusias uogas ir atsargiai išmaišome. Įdarą supilame ant ataušusios pagrindo. Palaukiame kol įdaras sustings – apie 2 valandas tegul pyragas pastovi kambario temepratūroje.
    Atviras mėlynių pyragas
Reklama

Pastabos

Nuotraukose matote labai mažą pyragiuką, čia to didžiojo vaikas. Padariau iš nupjautų tešlos gabaliukų. Jei norit tokių mažiukų pyragiukų – jokių problemų. Tik kepti reikės dvigubai trumpiau. 15 ir 7 minutes. Iš tokio kiekio turėtų gautis apie 10 – 12 pyragiukų.
Proga Pietums
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų