Receptai
Avinžirnių košė su raudonėliais ir česnaku
Publikuota:
Šis receptas priklauso ispaniškųjų užkandžių – TAPAS kategorijai. Labai džiaugiuosi, kad radau dar vieną patiekalą, kurį galėsiu įterpti į skanių pusryčių meniu.
Avinžirnių košės receptas
Labai skanu – tikrai nesitikėjau. Kiekvienąkart nudžiugdavau aptikusi paprikos trupinėlių šaukšte. O avinžirniai su Sherry vinegaru tikrai draugauja! Tiesiog puikus veganiškas patiekalas.
Ingredientai:
- 400 g Avinžirniai konservuoti
- 1 v.š. Sherry vinegaro
- 2 šlakeliai Alyvuogių aliejus extra virgin
- 1 skiltelė Česnakai smulkintas
- Druska pagal skonį
- Aitrioji paprika pagal skonį
- Raudonėlis džiovintas
Paruošimas:
- Prikaistuvyje pakaitinkite avinžirnius kartu su jų konservų sultimis iki tol, kol pradės virti. Tada nukelkite nuo ugnies ir su bulvėms trinti skirtu įrankiu sutrinkite avinžirnius iki košinės konsistencijos.
- Įmaišykite Sherry vinegarą, suberkite smulkintus česnakus, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir įberkite gerą žiupsnį druskos. Viską išmaišytkite ir vėl pastatykite minutei ant ugnies.
- Patiekite košę: sudėkite avinžirnius į dubenėlius, užpilkite ant viršaus dar po šlakelį alyvuogių aliejaus, užberkite po gerą žiupsnį aitriosios paprikos, šiek tiek druskos ir nepagailėkite džiovintų raudonėlių. Skanaukite su traškia balta duona.
Pastabos
- Įvertinimas: 9/10
- Sudėtingumas: Nėra ką veikti.
- Šaltinis: Jamie Oliver knyga “Jamie does”.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!