Mus rasite
Paruoštas avižinis kakavinis desertas su bananais
Paruoštas avižinis kakavinis desertas su bananais

Receptai

Avižinis kakavinis desertas su bananais – be cukraus!

Nauda sveikatai:

  • Natūralus saldumas: naudojami tik bananai, todėl išvengiama pridėtinio cukraus – sveikesnė alternatyva desertams.
  • Mažai kalorijų: šis desertas yra lengvas, bet suteikia sotumo jausmą.
  • Skaidulų šaltinis: avižos padeda gerinti virškinimą ir ilgiau išlaiko sotumą.
  • Geležis ir magnis iš kakavos: padeda energijai palaikyti ir mažina nuovargį.
  • Baltymai iš kiaušinių: stiprina raumenis, palaiko sotumo jausmą.
Avižinis kakavinis desertas su bananais

Avižinis kakavinis desertas su bananais – be cukraus!

Karolina Puodžiūtė
Daugiau jokio cukraus! Tiesiog avižiniai dribsniai, kakava ir bananai – ir gausite sveiką desertą be papildomų kalorijų! 🍫
Saldumas nuo bananų, o skonis kaip šokoladinis pyragas 😍
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Virimo laikas 25 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Kategorija Desertai, Keksai
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Medus ir jo produktai

Ingredientai
  

Papildomai:

Paruošimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Kepimo formą patepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi.
  • Paruoškite bananų tyrę: bananus nulupkite ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite.
  • Paruoškite sausus ingredientus: sumaišykite avižinius dribsnius, kakavos miltelius ir (jei naudojate) kepimo miltelius.
  • Viską sujunkite: sausą mišinį palaipsniui įmaišykite į bananų masę, kol gausite tirštą tešlą.
  • Supilkite į formą: tešlą paskirstykite kepimo formoje. Norėdami – viršų papuoškite bananų griežinėliais ar riešutais.
  • Kepkite 20–25 minutes, kol viršus taps tvirtas, o vidus – iškepęs. Leiskite šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės!
    Avižinis kakavinis desertas su bananais

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti greito paruošimo avižas? Geriau naudoti paprastus avižinius dribsnius – jie išlaiko geresnę tekstūrą.
  2. Ar šis desertas tinka veganams? Šis receptas nėra veganiškas dėl kiaušinių, tačiau juos galite pakeisti „chia“ ar linų sėmenų kiaušiniu (1 šaukštas sėmenų + 2,5 šaukšto vandens kiekvienam kiaušiniui).
  3. Ar galima pridėti daugiau saldumo? Taip, galima įdėti šaukštelį medaus, klevų sirupo ar datulių, jei mėgstate saldžiau.
  4. Kiek ilgai galima laikyti desertą? Šaldytuve laikomas sandarioje dėžutėje – iki 3 dienų.
  5. Ar galima šį desertą šaldyti? Taip, galite užšaldyti porcijomis ir atitirpinus mėgautis kaip sveiku užkandžiu.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų