
Receptai
Azijietiška vištienos sriuba su melionais
Publikuota:
Gimtadienio proga sesė padovanojo kulinarinę knygą Azijos Virtuvė Nuo A iki Z, kurioje radau nuostabios sriubos receptą!

Azijietiškos vištienos sriubos receptas
Labai skanu, tai tikrai malonus, netikėtas atradimas, reikalaujantis minimalių laiko išteklių, patikęs ir mums, ir mano mamai, kuri yra labiau tradicinio lietuviško maisto valgytoja. Sriubos užteks 3-4 asmenims. Patariu naudoti tik šviežias žoleles. Ir jokiu būdu nenaudokite tamsaus sojų padažo (dark soy sauce)!
Ingredientai
- ½ vnt. Melionas - Honey Dew
- 100 g Vištienos krūtinėlė
- 3 vnt. Krevetės - šviežių didžiųjų
- Mėtos - keleto lapelių
- Kalendra - švieži
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 v.š. Žuvų padažas - fish sauce
- 1 v.š. Sojos padažas - light soy sauce
- 0,5 litro Vanduo
- 1½ Vištienos sultinio kubelis
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustykite smulkiai svogūną, kubeliais – melioną (nulupkite žievę), nedideliais gabalėliais – vištieną, sukapokite žoleles.
- Užvirkite vandenį su sultinio kubeliu ir svogūnu.
- Vandeniui užvirus, sudėkite į puodą vištieną, krevetes, melioną, supilkite padažus, įberkite pipirų pagal skonį ir pavirkite 10 minučių.
- Prieš baigiant virti, suberkite žoleles, patikrinkite, ar užtenka druskos. Nukėlę nuo ugnies, palaikykite sriubą uždengtą dar 10 minučių, kad subręstų visi skoniai.
- Patiekdami sriubą galite papuošti žalumynų lapeliais. Skanaus!
Pastabos
- Įvertinimas: 10/10
- Sudėtingumas: Labai paprasta.
- Šaltinis: Adaptuota iš knygos Azijietiška Virtuvė Nuo A Iki Z, 92 puslapis

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
