Receptai
Baltieji šaltibarščiai
Pagal
Publikuota:
Baltųjų šaltibarščių receptas
Babaužiuko virtuvėlėBaltieji šaltibarščiai skatina kiekvieną ekspermentuoti su skoniais ir priedais, ir gaminti savo svajonių sriubą. Tai patiekalas, kuris liepia mesti steriotipus - kad sriuba turi būti karšta, kad sriubai reikia laiko paiilsėti kol susimaišys skoniai, kad sriuba yra patiekalas, skirtas žiemos konfortui.Baltieji šaltibarščiai darosi taip: Jūs paiimate tuščią dubenį. Pusę dubenėlio pripildykite smulkiai pjaustytų arba tarkuotų agurkų, ridikėlių ir trupučiu sumaltu česnaku. Lėtai pilate šaltą kefyrą. Norėdami pakelti baltus šaltibarščius į kitą lygį, papildykite dubenį bet kuriuo iš šių ingridientų deriniu: švieži krapai, svogūnėliai, graikiški riešutai, feta, jūros druska, šviežiai malti juodieji arba baltieji pipirai ir geras alyvuogių aliejus.O šiandien dalinuosi savo baltųjų šaltibarščių versija. Nesvarbu, kad žiema šį sriuba su apkeptom bulvėm yra didžiulis gėris.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes min
Papildomas laikas5 minutes min
Bendras laikas 15 minutes min
Kategorija Daržovių sriubos, Sriubos
Virtuvė Lietuvos virtuvė
Porcijos 2 asmenims
Reklama
Ingredientai:
- 5 vnt. Ridikėliai
- 1 vnt. Agurkai - arba 2-3 maži
- Žalieji svogūnai - laiškai
- Krapai
- 1 l Kefyras
- 4 vnt. Kiaušiniai - kietai virti
- 2 skiltelės Česnakai
- Alyvuogių aliejus
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Virtų arba apkepintų bulvių patiekti
Neleisk ekranui užmigti!
Paruošimas:
- Supjaustykite arba sutarkuokite daržoves, susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus, pagardinkite druska, pipirais ir česnakais.
- Viską sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite kefyru. Jei per tiršti, šaltibarščius praskiedžiame trupučiu vandeniu ar pienu.
- Sudėkite kietai pjaustytus kiaušinius ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.
- Patiekiame su karštomis virtomis bulvėmis.
Reklama
Pastabos
Proga Pietums, Vakarienei
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai
Rekomenduojame pasigaminti:
Skaityti toliau
Naujienos iš interneto
Susijusios temos:
1 komentaras
Loreta
2024-03-07 at 4:20 pm
Puikūs šaltibarsčiai šiltam sezonui.