
Baltųjų šaltibarščių receptas
Baltieji šaltibarščiai skatina kiekvieną ekspermentuoti su skoniais ir priedais, ir gaminti savo svajonių sriubą. Tai patiekalas, kuris liepia mesti steriotipus - kad sriuba turi būti karšta, kad sriubai reikia laiko paiilsėti kol susimaišys skoniai, kad sriuba yra patiekalas, skirtas žiemos konfortui.Baltieji šaltibarščiai darosi taip: Jūs paiimate tuščią dubenį. Pusę dubenėlio pripildykite smulkiai pjaustytų arba tarkuotų agurkų, ridikėlių ir trupučiu sumaltu česnaku. Lėtai pilate šaltą kefyrą. Norėdami pakelti baltus šaltibarščius į kitą lygį, papildykite dubenį bet kuriuo iš šių ingridientų deriniu: švieži krapai, svogūnėliai, graikiški riešutai, feta, jūros druska, šviežiai malti juodieji arba baltieji pipirai ir geras alyvuogių aliejus.O šiandien dalinuosi savo baltųjų šaltibarščių versija. Nesvarbu, kad žiema šį sriuba su apkeptom bulvėm yra didžiulis gėris.
Ingredients
- 5 vnt. Ridikėliai
- 1 vnt. Agurkai - arba 2-3 maži
- Žalieji svogūnai - laiškai
- Krapai
- 1 l Kefyras
- 4 vnt. Kiaušiniai - kietai virti
- 2 skiltelės Česnakai
- Alyvuogių aliejus
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Virtų arba apkepintų bulvių patiekti
Instructions
- Supjaustykite arba sutarkuokite daržoves, susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus, pagardinkite druska, pipirais ir česnakais.
- Viską sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite kefyru. Jei per tiršti, šaltibarščius praskiedžiame trupučiu vandeniu ar pienu.
- Sudėkite kietai pjaustytus kiaušinius ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.
- Patiekiame su karštomis virtomis bulvėmis.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Komentarų: 1
Puikūs šaltibarsčiai šiltam sezonui.