Receptai
Bananų duona su vyšniomis ir šokoladu
Publikuota:
Nesuprantu, kodėl TAI yra vadinama duona. Tai tikrų tikriausias pyragas! Saldus, kvapnus, tirpstantis burnoje. Čia juk kumpio gabalo ar pomidoro skiltelės nekrausi. O skaniausia – su šlakeliu karšto vyno, pasislėpus kopose.
Bananų duona su vyšniomis ir šokoladu
Įrankiai
Kepimo forma
Reklama
Ingredientai:
- 150 g Kvietiniai miltai
- 100 g Ruginiai miltai
- 3 ½ a.š. Kepimo milteliai
- Druska
- 100 g Sviestas
- 200 g Cukrus
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 100 ml Pienas
- 2 a.š. Vanilinis cukrus
- 100 g Juodas šokoladas - 50%
- 2 vnt. Bananai - gerai prinokę
- 200 g Vyšnios - šaldytos
Paruošimas:
- Sumaišykite kartu abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius ir druską. Atskirai ištrinkite sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų.
- Bananus sutrinkite šakute ir įmaišykite į sviestą. Supilkite pieną. Po truputį suberkite miltus, išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
- Šokoladą supjaustykite gabaliukais (bet ne trupiniais). Įmaišykite į tešlą kartu su šaldytomis vyšniomis. Vyšnios gali būti ir su kauliukais – tik įspėkite valgytojus.
- Keksui skirtą formą ištepkite sviestu. Sudėkite tešlą. Kepkite 180 C temperatūroje 1 val ir 10 minučių. Ar iškepė patikrinkite mediniu pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas.
Reklama
Pastabos
Iškepusį pyragą su visa forma ataušinkite 20 minučių. Ir tik tada imkite iš formos. Skaniausias – visai atšalęs.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!