
Receptai
Barščiai su kopūstais ir pomidorų pasta žiemai stiklainiuose
Publikuota:

Barščiai su kopūstais ir pomidorų pasta žiemai
Įsivaizduokite, kad mėgstamą patiekalą galite pagaminti per 15 minučių. O tam padės konservuoti barščiai su kopūstų ir pomidorų pasta. Tai darau jau daug metų ir galiu drąsiai teigti, kad tai labai patogu!
Ingredientai
- 1 kg Burokėliai
- 1 kg Kopūstai
- 400 g Morkos
- 400 g Svogūnai
- 250 g Pomidorų pasta
- 50 ml Augalinis aliejus
- 1 a.š. Citrinų rūgštis
- 1 v.š. Cukrus
- Druska - pagal skonį
- 1½ l Vanduo
Paruošimas
- Susmulkinkite kopūstą, morkas, nuluptus burokėlius ir svogūnus.
- Burokėlius sudėkite į atskirą dubenį, sumaišykite su citrinos rūgštimi ir cukrumi.
- Giliame puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, morkas ir pakepinkite, kol suminkštės.
- Sudėkite burokėlius ir troškinkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Sudėkite kopūstą ir toliau troškinkite dar 10 minučių.
- Pomidorų pastą sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens ir supilkite į puodą su daržovėmis. Troškinkite 2 minutes.
- Įberkite druskos, supilkite likusį vandenį, uždenkite ir troškinkite 45 minutes.
- Sudėkite barščius į paruoštus stiklainius, užsukite, apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir apvyniokite storu rankšluosčiu.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
