Mus rasite
Tirštos lęšių sriubos receptas
Tirštos lęšių sriubos receptas @būvis.lt

Receptai

Beatos tiršta lęšių ir morkų sriuba

Per Kalėdas mama padovanojo Beatos sieninį kalendorių. Na, ir ten kiekvieną mėnesį po receptą. Tai kaipgi neišbandysi. Sausio mėnesiui priklauso ši lęšių sriuba.

Beatos tiršta lęšių ir morkų sriuba

Tirštos lęšių sriubos receptas

Karolina Puodžiūtė
Paprasta tvarkinga sriuba, skonis teisingas ir geras, bet ne pakankamai skraidinantis į padebesius. Bet kokiu atveju – skanu ir sveika. Aš receptą šiek tiek adaptavau pagal save (žžemiau ir pateiksiu adaptuotą variantą), pavyzdžiui, nekepinau morkų, nedėjau kumino, nes niekaip nesiseka jo pamėgti, ir netryniau sriubos blenderiu.
4 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 35 minutes
Papildomas laikas5 minutes
Bendras laikas 50 minutes
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Tarka
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, burokine tarka sutarkuokite morkas, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite imbierą, stambiai susmulkinkite kalendrą.
  • Dideliame puode užkaiskite sultinį, į jį suberkite lęšius, o tada – daržoves, pomidorų pastą ir prieskonius, išskyrus kalendrą.
  • Viską virkite iki tol, kol lęšiai išvirs. Jeigu reikia – papildomai į sriubą įpilkite vandens. Ji turi būti tiršta, tad labai daug vandens nereikia.
  • Sriubai išvirus, suberkite į ją pusę kalendros, ir viską išmaišykite. Pažiūrėkite, ar netrūksta druskos, pipirų.
  • Patiekite sriubą su traškia balta duona, šlakeliu grietinės ir likusiais kalendros lapeliais. Jeigu norite kreminės sriubos, prieš serviruojant sutrinkite ją blenderiu. Skanaus!
    Beatos tiršta lęšių ir morkų sriuba
Reklama

Pastabos

  • Įvertinimas: 9/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta.
  • Šaltinis: Adaptuota pagal 2013-ųjų metų Beatos Kalendoriaus Sausio mėnesio puslapio lęšių sriubos receptą.
Proga Pietums
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų