Mus rasite
Paruoštos brusketos su baklažanais ir grybais
Paruoštos brusketos su baklažanais ir grybais

Receptai

Brusketos su baklažanais ir grybais

Kuo šis receptas geras?

  1. Lengvas užkandis: tinka tiek užkandžiui, tiek vakarėlių stalui.
  2. Skaidulų gausa: grybai ir baklažanai suteikia daug maistinių medžiagų ir skaidulų.
  3. Kremiška tekstūra: saldžiosios grietinėlės dėka užkandis tampa švelnus ir lengvas.
  4. Aromatingas: česnakai ir čiobreliai praturtina skonį ir kvapą.
  5. Greitai paruošiama: užtenka vos kelių ingredientų ir nedaug laiko.
Paruoštos brusketos su baklažanais ir grybais

Brusketos su baklažanais ir grybais

Karolina Puodžiūtė
Brusketos su baklažanais ir grybais – lengvas, bet ypatingo skonio užkandis, kuris patiks tiek karštas, tiek šaltas. Kremiškos tekstūros įdaras puikiai dera su traškiu bageto pagrindu, o aromatiniai čiobreliai ir česnakai suteikia subtilų kvapą. Šis receptas puikiai tiks ne tik savaitgaliams, bet ir vaišėms su draugais!
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

Paruoškite daržoves:

  • Baklažaną nuvalykite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Pievagrybius taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais.

Kepkite daržoves:

  • Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite čiobrelių šakeles ir susmulkintas česnako skilteles, trumpai pakepinkite, kol aliejus įgaus aromatą, tada jas išimkite.
  • Sudėkite pievagrybius ir kepkite 3 minutes. Pridėkite baklažanus ir kepkite dar, kol jų tūris sumažės per pusę ir jie taps auksinės spalvos.

Paruoškite kreminį įdarą:

  • Užpilkite daržoves grietinėle, palaukite, kol užvirs, nukelkite nuo ugnies. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir gerai išmaišykite. Leiskite mišiniui atvėsti.

Paruoškite bagetą:

  • Bagetą supjaustykite riekelėmis, pašlakstykite aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje, kol taps traškus.

Patiekite:

  • Ant skrudinto bageto sudėkite įdarą, papuoškite smulkintais krapais ir iš karto patiekite.
    Skanaus! 🍆🍄

Video

YouTube player
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galiu naudoti kitokias daržoves? Taip, galite pridėti cukinijų ar paprikų.
  2. Ar tinka kitokia duona vietoj bageto? Žinoma, galite naudoti ciabattą arba pilno grūdo duoną.
  3. Ar galima šį užkandį valgyti šaltą? Taip, jis puikiai tinka ir šaltas.
  4. Kuo pakeisti grietinėlę? Grietinėlę galite pakeisti augaliniu kremu arba kokosų pienu.
  5. Kiek laiko galima laikyti įdarą? Šaldytuve įdarą galite laikyti iki 2 dienų.

Maistingumas

Kalorijos: 290kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 7gRiebalai: 15g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų