
Carbonara su smidrais
Man niekada neatsibosta gaminti Carbonarą. Tai vienas iš patiekalų, kuris mano namuose svečiuojasi reguliariai, be jo nepraeina net mėnuo. Na, o šis derinys vienareikšmiškai pavasario karalius! Tikriausiai jau daugelis žino, kad smidrai puikiai dera su šonine ar Panchetta tai išbandę šį derinį tikrai nenusivilsite, o kur dar kreminis kiaušinių ir sūrio padažas.
Ingredientai:
- 300 g Makaronai - naudojau Mezze Maniche
- 300 g Smidrai
- 4 vnt. Kiaušiniai - reikės tik trynių
- 50 g Parmezanas - + šiektiek patiekimui
- 100 g Rūkyta šoninė - Panchetta
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Pirmiausia supjaustykite šoninę ir smidrus. Nuo smidrų nupjaukite sumėdėjusią dalį, smidrus supjaustykite didesniais gabalėliais, kad būtų tokio dydžio kaip makaronai.
- Užkaiskite puodą su vandeniu makaronams. Naudokitės instrukcija ant pakuotės.
- Atskirkite trynius nuo baltimų (baltymus galite pasilikti ir išsikepti morengus), užtarkuokite ant jų parmezano ir išmaišykite.
- Didelioje keptuvėje, kol verda makaronai, pakepkite šoninę kol apskrus, kai šoninė bus beveik paruošta suberkite smidrus, pabarstykite juodaisiais pipirais, ir leiskite pakepti apie 3-4 minutes. Išjunkite kaitrą.
- Pasilikite puse stiklinės skysčio kuriame virė makaronai. Sudėkite karštus, tik išvirtus makaronus į šiltą keptuvę su šonine ir smidrais. Išmaišykite, palaukite 2 min ir sudėkite kiaušinių trynius ir užpilkite šiektiek skysčio, kuriame virė makaronai. Viską gerai maišykite, kiaušiniai pasiruoš patys, svarbu, kad keptuvė nebūtų labai karšta, nes tada jie sušoks į vieną masę.. patiekite su parmezano sūriu ir šiektiek juodųjų pipirų. Skanaus!

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!