
Maistas
Kaip virti makaronus?
Virti makaronai yra vienas iš populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, kurį gali pasigaminti kiekvienas. Tačiau norint, kad makaronai būtų skanūs ir gardūs, reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Šiame straipsnyje dalinsiuosi su jumis keletu patarimų, kaip pagaminti tobulo skonio makaronus.
Pirmasis ir vienas svarbiausių patarimų yra pasirinkti tinkamą makaronų rūšį. Rinkdamiesi makaronus, verta atkreipti dėmesį į jų sudėtį ir formą. Populiariausios makaronų rūšys yra spaghetti, penne, fusilli ir farfalle. Spaghetti yra ilgos ir plonos formos, penne – trumpi ir vamzdžio formos, fusilli – susuktos formos, o farfalle – drugelių formos. Pasirinkdami makaronus, atkreipkite dėmesį ir į tai, kokį padažą norite prie jų gaminti. Kiekviena makaronų rūšis geriausiai dera tik su tam tikrais padažais.
Kaip tinkamai išvirti makaronus
Prieš pradedant gaminti makaronus, paaruoškite pakankamai vandens. Rekomenduojama litrui vandens paimti apie 100 g makaronų. Vandens turi būti pakankamai, kad makaronai galėtų laisvai virti. Į verdantį vandenį įberkite šiek tiek druskos. Makaronus reikia virti pagal gamintojo nurodymus ant pakuočių. Dažniausiai reikia virti 8-12 minučių, kol makaronai bus al dente – t.y. vidutinio kietumo.
Kai makaronai išvirsta, juos reikia nusausinti. Tuo metu galite pruošti padažą, su kuriuo valgysite makaronus. Makaronai po virimo turi būti išplauti po šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą. Nors tai nėra būtina, tačiau tai padeda išlaikyti makaronus nesulipusius, kadangi šaltas vanduo išplovus padeda išvengti jų pervirimo.
Galiausiai, ant makaronu įpilkite padažo ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas makaronas būtų apgaubtas jo. Galite pagardinti makaronus įvairiais prieskoniais, sūriu arba alyvuogių aliejumi. Savo skoniui pasiekti, bandykite ir eksperimentuokite su įvairiais ingredientais.
Taigi, įsidėmėkite šiuos patarimus ir būkite drąsūs verdant makaronus. Jūs tikrai pasieksite puikių rezultatų!
Patarimai
- Manoma, kad jei makaronai nedavirs 2-3 minutes, jie turės mažiau kalorijų.
- Kad makaronai nesuliptų, į vandenį galima įpilti šaukštą aliejaus ir kartais pamaišyti.
- Makaronus virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens (1 valgomasis šaukštas druskos 3 litrams vandens).
- Makaronus virkite neuždengus dangčio.
- Jei norite iš išvirtų makaronų paruošti sudėtingą patiekalą, kuriam reikia tolesnio makaronų terminio apdorojimo, tada juos šiek tiek nedavirkite – lygiai tiek minučių, kiek bus apdorojami vėliau.
- Išvirus makaronai padaugėja maždaug 3 kartus. Dviem didelėms porcijoms makaronų kaip garnyrui užtenka 100 gramų makaronų. 100 gramų makaronų geriau išvirti puode su 2 litrais vandens.
