
Receptai
Dešrelių ir raugintų kopūstų troškinys
Publikuota:

Troškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis
Dešrelių ir raugintų kopūstų troškinys apima vieną iš geriausių gastronomijos porų - rūkytos dešros ar mėsos ir kopūstų.Šis patiekalas turbūt pats sočiausias iš visų mano publikuotų receptų. Šiame tradiciniame lietuviškame patiekale dera rūkyta dešra, šoninė, rauginti kopūstai. Galime kas mėgstate paskaninti net džiovintomis slyvomis. Receptas yra labai skanus ir paruošiamas minimaliai.
Reklama
Ingredientai:
- 1½ kg Kopūstai
- 1 kg Rūkytos dešrelės
- 1 vnt. Morkos
- 2 vnt. Svogūnai
- 200 g Rūkyta šoninė - ar lašinukai
- Druska - pagal skonį
- 1 a.š. Cukrus
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Lauro lapas
Paruošimas:
- Raugintus kopūstus dedame į skardą, dengiame tarkuotomis morkomis bei keptuvėje paspirginta šonine su svogūnais.
- Pasūdome, dedame cukraus, pipirus, lauro lapelius ir užpilame stikline vandens. Eigoje jei reikia dar papildome vandens.
- Dedame troškintis į įkaitintą 180 ℃ laipsnių orkaitę apie gerą valandą.
- Likus 15 min iki kepimo pabaigos sudedame rūkytas dešreles ir baigiame kepti.
- Patiekiame su virtomis bulvėmis.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
