Receptai
Grietinėje keptas karosas
Publikuota:
Karosas yra lengvai paruošiama žuvis, turinti daug baltymų, o grietinės padažas praturtina riebalais, kurie suteikia sotumo ir švelnina skonį. Kepimo procesas taip pat leidžia mėgautis žuvimi be rūpesčio dėl smulkių kauliukų, nes jie ištirpsta karštame aliejuje.
Grietinėje keptas karosas
Karosas – skani, šiek tiek saldoka žuvis, tačiau daugybė smulkių kaulų dažnai kelia nepatogumų. Šiame recepte sužinosite, kaip paruošti karosą taip, kad kauliukai ištirptų kepant. Grietinės ir garstyčių padažas suteikia žuviai švelnumo.
Reklama
Ingredientai:
- 1 vnt. Karosas
- 2 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Svogūnai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Kvietiniai miltai - žuvies apvoliojimui
Padažui:
- 600 g Grietinė - riebi
- 1 stiklinė Grietinėlė
- 2 a.š. Garstyčios
- 2 a.š. Dižono garstyčios
- 1 v.š. Grūdėtos garstyčios
- Druska - pagal skonį
Galite naudoti vienos rūšies garstyčias
Paruošimas:
Paruoškite karosą:
- Jei turite didelį karosą, užplikykite jį karštu vandeniu, kad lengviau nusiimtų žvynai. Išskroskite žuvį, išimkite žiaunas ir padarykite dažnus įpjovimus nuo uodegos iki pilvo vidurio, maždaug kas 2 mm. Tokiu būdu visi smulkūs kauliukai bus supjaustyti ir kepant ištirps aliejuje.
Pagrindinių ingredientų paruošimas:
- Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas labai plonais griežinėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žuvies kepimas:
- Žuvį įtrinkite druska ir pipirais, apvoliokite miltuose ir kepkite karštame aliejuje iki traškios plutelės iš abiejų pusių.
Kepimas:
- Sumaišykite visus padažo ingredientus.
- Kepimo formą išklokite svogūnais ir lengvai pasūdykite, tada sluoksniuokite bulvių griežinėlius ir taip pat pabarstykite druska. Užpilkite dalį paruošto padažo ant daržovių ir padėkite žuvį ant viršaus.
- Likusį padažą užpilkite ant žuvies. Kepimo indą uždenkite folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę (180-200 °C) 40 minučių. Kepimo pabaigoje nuimkite foliją ir pakepkite dar kelias minutes, kol viršus gražiai apskrus.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitokią žuvį? Taip, bet technika, leidžianti ištirpinti kaulus, tinka būtent karosui ir kitoms kaulėtoms žuvims.
- Kuo pakeisti grietinėlę? Galite naudoti tik grietinę arba praskiesti ją pienu, tačiau padažas bus mažiau kreminis.
- Ar galima nenaudoti garstyčių? Taip, tačiau tai pakeis padažo skonį. Jei neturite garstyčių, galite naudoti švelnų jogurtą ar krienus.
- Kaip ilgai laikyti likučius? Šis patiekalas yra skaniausias šviežias, tačiau jį galite laikyti šaldytuve iki 1 dienos.
Maistingumas
Kalorijos: 650kcalAngliavandeniai: 35gBaltymai: 35gRiebalai: 40g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!