
Imbierinių sausainių receptas su kakava
XI amžiuje anglų vienuolis pirmą kartą į kalėdinį kepinį įdėjo imbiero. Taip atsirado originali tradicija, kurią daugelis šalių palaiko ir šiandien. Prisilieskime prie istorijos gamindami nuostabius imbierinius sausainius su kakava!
Equipment
Ingredients
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 150 g Kvietiniai miltai
- 100 g Migdolų miltai
- 2 v.š. Kakava
- 200 g Sviestas
- 2 v.š. Medus
- 100 g Rudasis cukrus
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 20 g Imbieras
- 1 a.š. Cinamonas
- Kardamonas - ant peilio galo
Glazūrai
- 1 vnt. Kiaušinio baltymai
- 200 g Cukraus pudra
- ½ a.š. Obuolių actas
Instructions
- Imbierą nulupkite ir sutrinkite trintuvu.
- Sumaišykite abiejų rūšių miltus, kakavą, kepimo miltelius, rudąjį cukrų ir prieskonius.
- Sudėkite lengvai išplaktus kiaušinius, ištirpintą sviestą, medų ir trintą imbierą.
- Užminkykite minkštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite 2 valandas šaldituve.
- Tešlą iškočiokite iki 5 mm storio, padarykite norimas sausainių formas formelėmis arba peiliu.
- Dėkite ant išklotos kepimo popieriumi kepimo skardos ir kepkite 15 minučių 180℃ laipsnių temperatūroje.
- Glajui sumaišykite kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir citrinos sultis.
- Atvėsusius sausainius konditeriniu švirkštu papuoškite cukraus pudros raštais.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!