Receptai
Itališka sriuba nuo peršalimo
Kartais mane apima beprotiškas hyperaktyvumas ir idiotiškas jaudulys dėl to, kad pasaulyje visko tiek daug, o laiko tiek mažai. Ir norisi nuskristi į Elizėjus laukus prisiskinti levandų, ir į Švediją pasigrožėti pašvaistėmis, ir į Sidnėjų, tik dėl to, kad jo pavadinimas jau skamba kiek egzotiškai. Ir norisi sutikti saulėtus rytus Toskanoje kepant focaccia su saulėje džiovintais pomidorais, ar ištisas valandas lakstyti po Manheteno gatves, ar užsukti į sendaikčių krautuvę Londone ir nusipirkti išsvajotą porcelianinį arbatinuką. O ką jau kalbėti apie penktadienio planus iškepti ricottos pyragėlius, nueiti į spektaklį ir spėti pasižiūrėti filmą, bei užminkyti tešlą savaitgalio bandelėms. Košmaras! Taip ir išprotėt galima. Laimei, po tokios bangos gebu ištirpdyti visą šitą skubėjimą širdyje, klausantis išmintingos dainos. Iš tiesų širdyje galima įveikti viską.
O tada tiesiog pasijuokti iš savęs. Tai tokia nuostabi ir profilaktiška būsena.
Daržovių ir vištienos sriuba nuo peršalimo
Ingredientai:
- 400 g Vištienos krūtinėlė
- 1 stiklinė Makaronai - farfalle pastos
- ½ vnt. Paprika
- 3 vnt. Morkos
- 2 vnt. Salieras - stiebai
- 1 vnt. Svogūnai
- 2 skiltelės Česnakai
- 2 a.š. Imbieras - tarkuotas
- 1 vnt. Rozmarinas - šakelė
- Petražolės - pagal skonį
- ½ a.š. Kuminas
- Cinamonas - žiupsnelis
- 1 v.š. Ghee sviestas
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
Paruošimas:
- Paruoškite daržoves: nuplaukite svogūnus ir česnakų skilteles po šaltu vandeniu, nulupkite, susmulkinkite. Nuplaukite, nuskuskite ir riekelėmis supjaustykite morkas bei salierus. Nuplautas paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Paukštieną nuplaukite supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į 1.5 litro vandens, užvirinkite ir nugrėbkite putas. Sumeskite paruoštas daržoves, išskyrus svogūną ir česnaką. Virkite atviru dangčiu, kad sultinys būtų skaidresnis. Įmeskite prieskonius: rozmariną, imbierą, cinamoną, kuminus.
- Tuo tarpu įkaitinkite keptuvėje Ghee sviesto šaukštą ir jame apkepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite į sriubą. Pagardinkite sirubą druska ir pipirais.
- Virkite ant nedidelės ugnies apie 10-15 minučių, tada sudėkite makaronus ir virkite dar apie 8-10 minučių. Paragaukite ar nieko netrūksta, galiausiai įdėkite petražolių ir patiekite sriubą su gabalėliu šviežios sėlenų duonos.