Mus rasite
Jautiena įdaryti baklažanai
Jautiena įdaryti baklažanai @Babaužiuko virtuvėlė

Receptai

Jautiena įdaryti baklažanai

 

Jautiena įdarytų baklažanų receptas

Jautiena įdarytų baklažanų receptas

Babaužiuko virtuvėlė
Šis turkiškų baklažanų receptas yra klasikinis ir mėgstamas visoje Turkijoje. Pavadinimas Karniyarik verčiamas kaip “skilęs pilvas”, o tai, mano manymu, yra dėl to, kad baklažanai suskaldomi po kepimo ir įdaryti gardžiu maltos mėsos mišiniu, o tada iškepti iki tobulumo.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 40 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Bendras laikas 1 hour 5 minutes
Porcijos 3 asmenims

Įrankiai

Keptuvė
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Nulupkite baklažanus juostelėmis, kad taptų panašūs į zebriukus. Pabarstykite baklažanus druska ir leiskite pastovėti apie 10min., tada nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluoščių.
  • Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus ir baklažanus iš visų pusių apkepkite, kol šiek tiek parus ir pradės minkštėti.

Paruoškite įdarą

  • Įkaitinkite keptuvėje truputį aliejaus. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus. Sudėkite į keptuvę ir vis pamaišydami kepkite apie 3min, kol svogūnai ims minkštėti. Sudėkite maltą jautieną, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir kepkite apie 7-8min. Pomidorą nulupkite ir supjaustikite kubeliais. Susmulkinkite petražoles ir paprikas. Sudėkite į mėsą ir išmaišome.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių

  • Šakute ir peiliu kiekvieną baklažaną įpjaukite ir viduryje padarykite griovelį. Į griovelius įdėkite apie porą šaukštų įdaro. Sudėkite baklažanus į karščiui atsparų indą. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite likusius du pomidorus. Paskirstykite juos tarp baklažanų. Vienoje stiklinėje vandens išmaišykitr pomidorų pastą ir užpilkite ant baklažanų. Jie turi būti pusiau apsemti. Jei reikia, dar įpilkite vandens. Kepkite orkaitėje 30 min, kol baklažanai visiškai iškeps.
  • Prieš patiekdami baklažanus pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Patiekite su virtais ryžiais.
    Jautiena įdarytų baklažanų receptas
Reklama

Pastabos

Šaltinis: Jolita Koruklu “Turkijos virtuvė”
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Receptų kategorijos

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Į viršų