Receptai
Jautienos troškinys su bulvėmis
Publikuota:
Kuo šis receptas geras?
- Subalansuotas: patiekalas aprūpina baltymais, angliavandeniais ir svarbiausiomis maistinėmis medžiagomis.
- Ekonomiškas pasirinkimas: naudojami paprasti, lengvai prieinami ingredientai.
- Sotus: puikiai tinka pietums ar vakarienei.
- Lengvai paruošiamas: reikalauja minimalių kulinarinių įgūdžių.
- Tinka vaikams: švelnus skonis patiks net mažiesiems šeimos nariams.
Jautienos troškinys su bulvėmis
Šis patiekalas sukelia nostalgiją ir grąžina į vaikystės dienas, kai maistas darželyje buvo toks paprastas, bet nepaprastai skanus. Minkštos bulvės, sultinga jautiena ir subtilus daržovių aromatas sukuria jaukų, sotų ir šeimynišką troškinį, kurį pamils visa šeima.
Reklama
Ingredientai:
- 1 kg Bulvės
- 600 g Jautiena
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 1 v.š. Pomidorų pasta
- 2 vnt. Lauro lapas
- 1 a.š. Kvietiniai miltai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Svogūną supjaustykite kubeliais, morką – šiaudeliais.
- Jautieną pamirkykite šaltame vandenyje 15–20 minučių, tada supjaustykite kubeliais.
- Įkaitinkite keptuvę, apkepkite svogūną ir morką, kol suminkštės.
- Sudėkite jautienos gabalėlius ir kepkite, kol jų spalva pasikeis.
- Į keptuvę įmaišykite pomidorų pastą, gerai išmaišykite.
- Užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų mėsą.
- Įdėkite lauro lapus, uždenkite dangčiu ir troškinkite 40–60 minučių, vis papildydami vandens, jei reikia.
- Bulves nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.
- Kai mėsa suminkštėja, sudėkite bulves ir užpilkite vandeniu, kad jas vos apsemtų.
- Troškinkite, kol bulvės taps minkštos.
- Miltus ištirpinkite 100 ml šalto vandens ir supilkite į troškinį plona srovele, nuolat maišydami.
- Jei reikia, papildykite vandens, kad padažas apsemtų pusę patiekalo. Troškinkite dar 2–3 minutes ir nuimkite nuo ugnies.
- Jei norite, pabarstykite žalumynais prieš patiekdami.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!