Mus rasite
Keksas su kriaušėmis ir šokoladu
Keksas su kriaušėmis ir šokoladu

Receptai

Keksas su kriaušėmis ir šokoladu

Naudingos savybės: šis keksas ne tik gardus, bet ir naudingas organizmui. Kriaušės suteikia daug ląstelienos, vitaminų C ir K, kurie gerina imuninės sistemos veiklą ir virškinimą. Šokoladas yra puikus antioksidantų šaltinis, padedantis apsaugoti ląsteles nuo žalingo aplinkos poveikio o kiaušiniai teikia baltymų, reikalingų raumenų ir audinių atstatymui.

Keksas su kriaušėmis ir šokoladu

Keksas su kriaušėmis ir šokoladu

Karolina Puodžiūtė
🤤 Neįtikėtinai skanus keksas! Minkštas, purus, su traškia kriauše ir tirpstančiu šokoladu.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 1 hour
Bendras laikas 1 hour 15 minutes
Kategorija Keksai
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  • Įdėkite sviestą, gerai išmaišykite. Supilkite kefyrą ir dar kartą sumaišykite.
  • Supjaustykite kriaušę ir šokoladą (galima naudoti šokolado lašelius).
  • Į dubenį sudėkite kriaušę, šokoladą, miltus, kepimo miltelius, druską ir vaniliną. Sumaišykite tešlą.
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.
  • Pašaukite į iki 180℃ laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos.
  • Patikrinkite keksą mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas!

Video

YouTube player
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima vietoj kefyro naudoti kitą skystį? Taip, vietoj kefyro galite naudoti pasukas ar natūralų jogurtą. Jei norite, galite bandyti ir su augaliniu pienu, tačiau gali šiek tiek pakisti kekso tekstūra.
  2. Ar galima naudoti kitus vaisius vietoj kriaušės? Taip, šį receptą galima pritaikyti ir su kitais vaisiais, pavyzdžiui, obuoliais ar slyvomis. Svarbu, kad vaisiai nebūtų pernelyg vandeningi, kad keksas neprarastų savo formos.
  3. Kaip laikyti šį keksą, kad jis išliktų šviežias? Iškeptą keksą geriausia laikyti sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje iki 3 dienų. Jei norite išlaikyti ilgiau, galite suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve iki savaitės.
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų