Receptai
Kepta antis su apelsininiu padažu
Publikuota:
Tradicija kepti antį Kalėdoms kilo iš Vakarų Europos šalių, kur šis paukštis simbolizuoja prabangą ir šeimos susibūrimą.
Kepta antis Kalėdoms su apelsininiu padažu
Šis receptas – tai klasikinis šventinis pasirinkimas, kuris dvelkia elegancija ir subtiliais skoniais. Kepta antis su apelsininiu padažu yra ne tik puošnus patiekalas, bet ir nuostabiai deranti šventinio stalo dalis.
Reklama
Ingredientai:
- 1 vnt. Antis
- 1 vnt. Apelsinai
- 1 vnt. Obuoliai
- Prieskoniai paukštienai
- 2 vnt. Lauro lapas
- Citrinpipiriai
- Rozmarinas - šakelė
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- Druska
- Bulvės - garnyrui (pagal poreikį)
- Obuoliai - garnyrui (pagal poreikį)
Padažui:
- 1 stiklinė Apelsinų sultys
- 3 v.š. Apelsinų džemas
- 2 a.š. Kvietiniai miltai
Paruošimas:
- Antį išmarinuokite prieš 3 paras, naudodami mišinį iš prieskonių paukštienai, druskos, citrinpipirių, smulkintų lauro lapų ir alyvuogių aliejaus.
- Prieš kepant į vidų dedu rozmarino šakelę,1 apelsiną supjaustytą griežinėliais ir pusę obuolio, taip pat supjaustytą griežinėliais.
- Kepiau įkaitintoje orkaitėje iki 180℃ laipsnių 2val. Likus valandai iki kepimo pabaigos sudėjau prieskoniuotas bulves ir obuolius.
- Iškepus apšlaksčiau padažiuku. Prikaistuvyje pakaitinau stiklinę apelsinų sulčių su 3 v.š. apelsinų džemo ir 2 a.š. miltų.Labai gardus padažiukas gavosi 😋 Skanaus!🎄
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti šaldytą antį? Taip, tačiau prieš marinuojant būtina visiškai atšildyti.
- Kuo pakeisti apelsinų džemą? Galite naudoti medų arba šiek tiek cukraus su apelsinų sultimis.
- Ar tinka kitos garnyro daržovės? Taip, puikiai tiks morkos, saldžiosios bulvės ar pastarnokai.
- Kaip laikyti likučius? Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų.
- Ar galima padažą paruošti iš anksto? Taip, padažą galite paruošti likus kelioms valandoms iki patiekimo ir tiesiog pašildyti prieš patiekiant.
Maistingumas
Kalorijos: 450kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 25g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!