Mus rasite
Iškepta Kalėdinė antis
Iškepta Kalėdinė antis @paprastai_su_karolina

Receptai

Kepta antis su apelsininiu padažu

Tradicija kepti antį Kalėdoms kilo iš Vakarų Europos šalių, kur šis paukštis simbolizuoja prabangą ir šeimos susibūrimą.

Iškepta Kalėdinė antis

Kepta antis Kalėdoms su apelsininiu padažu

paprastai_su_karolina
Šis receptas – tai klasikinis šventinis pasirinkimas, kuris dvelkia elegancija ir subtiliais skoniais. Kepta antis su apelsininiu padažu yra ne tik puošnus patiekalas, bet ir nuostabiai deranti šventinio stalo dalis.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 2 hours
Bendras laikas 2 hours 20 minutes
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Reklama

Ingredientai:
  

Padažui:

Paruošimas:
 

  • Antį išmarinuokite prieš 3 paras, naudodami mišinį iš prieskonių paukštienai, druskos, citrinpipirių, smulkintų lauro lapų ir alyvuogių aliejaus.
  • Prieš kepant į vidų dedu rozmarino šakelę,1 apelsiną supjaustytą griežinėliais ir pusę obuolio, taip pat supjaustytą griežinėliais.
  • Kepiau įkaitintoje orkaitėje iki 180℃ laipsnių 2val. Likus valandai iki kepimo pabaigos sudėjau prieskoniuotas bulves ir obuolius.
  • Iškepus apšlaksčiau padažiuku. Prikaistuvyje pakaitinau stiklinę apelsinų sulčių su 3 v.š. apelsinų džemo ir 2 a.š. miltų.
    Labai gardus padažiukas gavosi 😋 Skanaus!🎄
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti šaldytą antį? Taip, tačiau prieš marinuojant būtina visiškai atšildyti.
  2. Kuo pakeisti apelsinų džemą? Galite naudoti medų arba šiek tiek cukraus su apelsinų sultimis.
  3. Ar tinka kitos garnyro daržovės? Taip, puikiai tiks morkos, saldžiosios bulvės ar pastarnokai.
  4. Kaip laikyti likučius? Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų.
  5. Ar galima padažą paruošti iš anksto? Taip, padažą galite paruošti likus kelioms valandoms iki patiekimo ir tiesiog pašildyti prieš patiekiant.

Maistingumas

Kalorijos: 450kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 35gRiebalai: 25g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų