Receptai
Paprasti morkų blynai
Publikuota:
- Greitai paruošiama. Pagaminama greitai ir lengvai, tad puikiai tinka užimtoms dienoms.
- Sveika alternatyva. Mažiau riebalų ir daugiau daržovių jūsų racione.
- Lankstus pritaikymas. Galite eksperimentuoti su prieskoniais ar pridėti kitų ingredientų, pavyzdžiui, sūrio.
- Prieinama. Recepto ingredientai dažniausiai yra kiekvienos virtuvės spintelėje.
- Mažai kalorijų. Tinka tiems, kurie rūpinasi savo mityba.
Paprasti morkų blynai
Šie morkų blynai – idealus pasirinkimas greitam užkandžiui ar lengvam patiekalui. Jie gaminami iš paprastų ingredientų, kuriuos dažniausiai turime virtuvėje. Blynai puikiai tinka tiek šilti, tiek šalti, ypač patiekti su mėgstamu padažu.
Reklama
Ingredientai:
- 300 g Morkos
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 50 g Kvietiniai miltai
- ½ a.š. Kmynai - malti
- ½ a.š. Česnako milteliai
- ½ a.š. Druska
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas:
- Morkas sutarkuokite stambia tarka. Kiaušinius lengvai išplakite.
- Sujunkite morkas su kiaušiniais, tada įmaišykite miltus, druską, pipirus, kmyną ir česnaką.
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Šaukštu formuokite blynus ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitokias daržoves? Taip, galite papildomai pridėti cukinijų, moliūgų ar bulvių.
- Ar galima kepti be aliejaus? Galite kepti orkaitėje.
- Ką daryti, jei tešla per skysta? Pridėkite daugiau miltų arba šaukštą manų kruopų.
- Kaip ilgai laikyti blynus? Šaldytuve – iki 2 dienų. Jie taip pat tinka užšaldymui.
- Kokį padažą pasirinkti? Puikiai tiks jogurto padažas, grietinė su česnaku ar net saldžiarūgštis padažas.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!