Mus rasite

Kepta įdaryta antis su obuoliais

Antis su įdaru, obuoliais ir raudono vyno padažu
Antis su įdaru ir obuoliais kalėdoms @būvis.lt

Receptai

Kepta įdaryta antis su obuoliais

Retai kada kepu visą antį, nes mėgstu ją vidutiniškai iškeptą, t.y. kai mėsa būna rausvos spalvos. O kepant visą paukštį, jį kepti reikia ilgai, tol kol iškeps šlaunelės, o tada krūtinėles mėsa (mano skoniui) jau bus perkepusi. Be to, visą iškeptą antį nepatogu pjaustyti.

Tačiau suprantu, kad daugelis šeimininkių ir šeimininkų linkę antį (ar kitokį paukštį) kepti visą. Toks būdas turi savo privalumų: galima įdėti paukštį į orkaitę ir kurį laiką pamiršti – nereikės stovėti prie keptuvės, o ant kaulo kepta mėsa bus skanesnė. Nesupjaustyta antis gražiai atrodys ant stalo, o atėjus laikui ją pjaustyti, į šį užsiėmimą būtinai įsitrauks visas stalas: vienas žmogus pjaustys, kiti kiš lėkštes, patarinės ar net kritikuos.

Antį kepiau su įdaru, tačiau taip kepant yra vienas trūkumas – kepimo laikas gerokai pailgėja. Antį reikia kepti tol, kol įdaras viduje sušils, todėl atsiranda rizika, kad taip ilgai kepant ją perkepsite. Todėl kai kas įsigudrino paruošti įdarą, bet jį iškepti atskirai. Šitaip sutrumpinamas anties kepimo laiko, tačiau galbūt įdaras nebus toks skanus, kaip jį dedant į anties vidų (viduje keptas įdaras persisunkia anties kvapu ir sultimis). Ach, kodėl gi mūsų gyvenimas negali būti paprastesnis? Kur bepasisuksi, visur reikia ieškoti kompromisų… Taip kad rinkitės patys – dėti įdarą į vidų, ar ne.

Antis su įdaru, obuoliais ir raudono vyno padažu

Antis su įdaru, obuoliais ir raudono vyno padažu

Karolina Puodžiūtė
Antį aptepiau medaus ir abrikosų džemo glaistu, tačiau to daryti nėra būtina. Jei norite, vietoje medaus ir abrikosų džemo naudokite vien medų, arba praskieskite medų šaukštu apelsinų sulčių ar brendžio.
Svarbu! Anties kepimo laikas – 20 minučių 500 gramų, pvz.: 2 kg antį reikės kepti maždaug 1val 20min. Jei įdarą dėsite į anties vidų, kepimo laikas bus gerokai ilgesnis. Įdarą sudėkite į anties vidų per daug nesuspaudžiant ir kepkite tol, kol įdaras bus karštas. Kad patikrintumėte, į įdarą įsmeikite peilį, suskaičiuokite iki 10-ies ir atsargiai pridėkite peilį virš lūpos – peilis turėtų būti karštas.
Reklama
Paruošimo laikas 50 minutes
Gaminimo laikas 1 hour 40 minutes
Bendras laikas 3 hours 10 minutes
Reklama

Ingredientai:
  

Įdarui

  • 250 g Džiovintos slyvos be kauliukų
  • 250 ml Raudonas vynas
  • 2 v.š. Sviestas
  • 2 vnt. Obuoliai nulupti ir supjaustyti
  • 1 vnt. Svogūnai susmulkintas
  • 200 g Balta duona supjaustytos kubeliais ar trupinių
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį
  • 1 vnt. Kiaušiniai
  • 50 ml Vištienos sultinys

Ančiai

  • 1 vnt. Antis
  • Druska pagal skonį
  • 1 vnt. Svogūnai

Glaistui

  • 1 v.š. Medus
  • 1 v.š. Abrikosų džemas
  • 1 v.š. Sviestas

Keptiems obuoliams

  • 3 vnt. Obuoliai
  • 12 vnt. Slyvos paimtų iš įdaro

Padažui

  • Raudonas vynas paimto iš įdaro
  • 1 v.š. Kvietiniai miltai
  • 1 v.š. Sviestas
  • 250 ml Vištienos sultinys
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai pagal skonį
Reklama

Paruošimas:
 

  • Peilio galu apipjaukite išsišakojusį krūtinkaulio kaulą. Tvirtai suimkite pirštais ir ištraukite jį, nes pašalinus šį kaulą bus daug lengviau išpjauti krūtinėlę. Neperduriant mėsos subadykite anties odą šakute, kad bekepant nutekėtų riebalai. Įtrinkite antį druska ir palikite pastovėti 1 val.
  • Paruoškite įdarą: sudėkite slyvas į puodą, užpilkite raudonu vynu ir užvirkite. Virkite uždengę dangčiu ant nedidelės ugnies 10-15 minučių, kol slyvos suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Kai atvės, nupilkite vyną ir pasilikite jį padažui, taip pat paimkite 12 slyvų keptiems obuoliams. Likusias slyvas smulkiai supjaustykite.
  • Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, sudėkite sviestą ir svogūnus. Pakepkite maždaug 5min, kol svogūnai suminkštės, tada sudėkite supjaustytus obuolius bei slyvas ir pakepkite dar 3-4 min, kol obuoliai suminkštės. Atvėsinkite.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sumaišykite duoną, sultinį, kiaušinį bei svogūnų – obuolių mišinį, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite įdarą į sviestu pateptą indą, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje maždaug 40 minučių. Laikykite šiltoje vietoje, arba pašildykite prieš patiekiant. Jei įdarą dėsite į anties vidų, skaitykite pastabas viršuje.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Kepkite antį ant grotelių, bet po apačia padėkite indą ištekėjusius riebalus. Šiais riebalais vis palaistykite antį, kad mėsa neperdžiūtų. Po 20 minučių sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite, kol antis iškeps. Likus maždaug 30 minučių iki kepimo pabaigos sumaišykite ir ištirpinkite glaisto ingredientus, šiuo mišiniu karts nuo karto ištepkite visą antį. Iškeptą antį prieš pjaustant palikite pastovėti 15 minučių.
  • Paruoškite obuolius: perpjaukite juos per pusę ir išskobkite sėklas. Į įdubimą įdėkite slyvas, sudėkite obuolius į sviestu pateptą indą ar keptuvę ir kepkite 180°C orkaitėje, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras formos.
  • Iškepus ančiai, paruoškite padažą: nupilkite į skardą subėgusius riebalus. Uždėkite skardą ant ugnies, supilkite vyną ir nugramdykite skardos dugną, kad neliktų nieko prilipę. Tada vyną perkoškite per smulkų sietelį į puodą ir virkite, kol pusė vyno nugaruos. Supilkite sultinį. Dubenėlyje sutrinkite miltus ir sviestą, kol susidarys vientisa masė. Maišant plaktuvu, įmeskite šią masę į padažą ir pavirkite maždaug 5 minutes, kol išnyks miltų skonis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Reklama

Pastabos

Supjaustykite antį. Patiekite su įdaru, obuoliais ir padažu. Skanaus!

Patarimai, kad iškepusi antis būtų sultinga

Jei anties nekimšite įdaru, į vidų įdėkite per pusę perpjautą svogūną. Prieš kepant, anties odą subadykite šakute, tačiau stenkitės nepradurti mėsos – taip bekepant riebalai turės kur ištekėti ir oda bus traški. Antį kepkite padėję ant grotelių, bet po apačia padėkite indą ištekėjusiems riebalams. Šiais riebalais vis palaistykite bekepančią antį, kad mėsa neperdžiūtų. Iškeptą antį prieš pjaustant būtinai palikite pastovėti 15 minučių. Ir svarbiausia, neperkepkite anties: kuo ilgiau kepsite, tuo sausesnė ji bus!
Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Daugiau Receptai

  • Pornstar Martini kokteilio receptas Pornstar Martini kokteilio receptas

    Receptai

    Kokteilis Pornstar Martini

    autorius

    Jei esate čia, tikrai girdėjote apie Pornstar Martini kokteilį! Jeigu ne, tai tikrai verta sužinoti jo receptą ir išbandyti!

  • Meksikietiška sriuba Meksikietiška sriuba

    Receptai

    Meksikietiška sriuba

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Meksikos virtuvė yra žinoma dėl savo drąsių skonių ir sočių patiekalų, o sriubos nėra išimtis. Sriuba, kurią šiandien pasiūlysiu ypač fantastiška virti kazane, griliuje arba lėtai virti orkaitėje....

  • Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais

    Receptai

    Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   22 Advento kalendoriaus diena atnešė receptą Kūčioms. Tikriausiai ant daugelio stalų per Kūčias būną įvairiai paruoštos silkės. Šiais metais siūlau išbandyti šį keptų paprikų su svogonais, o vėliau...

  • Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu

    Receptai

    Mielinės varškės spurgos

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Ilgai galvoje turėjau šią idėją, vis norėjosi sujungti lietuviškas varškės spurgas su ispaniškomis churros - ir pagaliau tai įvyko! Tai tikriausiai pats geriausias derinys, kokį galima sugalvoti! Visi...

  • Silkės salotos šventiniam stalui Silkės salotos šventiniam stalui

    Receptai

    Silkės salotos šventiniam stalui

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Šios silkės salotos yra tokios paprastos ir skanios. Jos pagamintos tik iš kelių ingredientų ir jas labai lengva pagaminti. Marinuota silkė, bulvės, obuoliai ir svogūnai yra klasikinio skonio...

  • Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

    Receptai

    Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Tai vienas patiekalų, kurį labai mėgsta mano vyras. Mėgstu ir aš, bet sau gaminčiau be dešrelių. Tikrai dažnai valgau vegetariškai, tiesog dėl to, kad man kartais mėsos visai...

  • Šokoladiniai Brownie sausainiai Šokoladiniai Brownie sausainiai

    Receptai

    Šokoladiniai Brownie sausainiai

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Šie sausainiai yra šokolado megėjų svajonių išsipildymas! Sodraus skonio, minkšti viduje, tikrai nepaliks abėjingų! Šie sausainiai tikrai saldūs ir pilni šokolado, todėl vienu prisėdimu daug nesuvalgysite. Jie puikiai...

Temos

Reklama
Reklama

Savaitės populiariausi

Reklama
Reklama
Į viršų