Receptai
Kepta lydeka su špinatais ir riešutais
Publikuota:
Orkaitėje kepta lydeka
Už lydeką norėčiau padėkoti Tomui. Lydeka iškepė labai skani ir sultinga.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 1,7 kg Lydeka
- 2 vnt. Citrina
- 1 a.š. Paprika - rūkyta
- Petražolės - kelių šakelių šviežių
- 1 v.š. Druska
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Įdaras:
- 100 g Špinatai - šaldyti
- 1 vnt. Morkos
- 2 vnt. Svogūnai
- 3 v.š. Žemės riešutai - kapoti
- 50 ml Grietinėlė
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- ½ a.š. Bazilikas - džiovintas
- ½ a.š. Mairūnas - džiovintas
Paruošimas:
- Lydeką nuskuskite, išdarinėkite. Aš jau gavau išdarinėtą. Lydeką ištrinkite prieskoniais, į vidų įkiškite pjaustytus citrinos griežinėlius ir pjaustytas petražoles. Taip sumarinuotą žuvį palikite per naktį arba 2 – 3 val.
- Keptuvėje pakepinkite svogūnus, tarkuotą morką, špinatus, berkite riešutus, prieskonius ir troškinkite apie 5 min. Supilkite grietinėlę ir kai užvirs, nukelkite nuo ugnies.
- Iš lydekos išimkite citrinos griežinėlius, į vidų dėkite įdarą ir pilvą užsiūkite arba susmeikite mediniais smeigtukais (man smeigtukai lūžo, tai aš užsiuvau). Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Stebėkite, kad žuvis neperkeptų ir nesuirtų.
- Šalia lydekos iškepkite bulvių. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis, nors jų nelabai ir reikia, nes įdaras su daržovėmis ir jis labai tinka su žuvimi.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!