Mus rasite

Kepta skumbrė orkaitėje

Kepta skumbrė orkaitėje
Keptos skumbrės orkaitėje receptas @būvis.lt

Receptai

Kepta skumbrė orkaitėje

Kartais kai pagalvoju, kad žuvis toks dalykas, kad su ja nelabai ką reikia ir daryti. Galima ją iškepti, išvirti, išgarinti, sumalti, pagaminti sriubą ar tiesiog suvalgyti žalią, marinuotą ar sūdytą. Pati tikrai labai dažnai gaminu žuvies patiekalus, kartais net užsiciklinu pradėjusi ją kišti į vokelius ar sūdydama/marinuodama ir valgydama žalią. Tačiau kiekvieną kartą vis ieškau ką galima pagaminti, kad tai būtų kažkas tokio nepaprastai gerai, kad norėtųsi kartoti tikrai ne vieną ir ne du kartus.

Silkės į besivaržančių kategoriją nestatau, nes man ji visada be konkurencijos. Man ji patinka visokia, net gi visai be nieko, tiesiog teisingo sūdymo ant duonos su sviestu….nieko daugiau ir nereikia. O jeigu marinuota, paruošta su pomidorais ar dar kitaip irgi tinka fantastiškai. Tačiau aš čia šiandien apie žuvį, o ne silkę (nors ji irgi žuvis) noriu pasidžiaugti.

Kokią skumbrę jūs dažniausiai valgote?

Rūkytą? Karšto ar šalto rūkymo? Kai buvau studentė labai mėgome su draugais karšto rūkymo skumbrės mišrainę su kiaušiniais, žirneliais ir majonezu. Tada prisidarydavome sumuštinių su šiuo užtepu ir kirsdavome iki nukritimo. Atrodė, kad skanesnės rūkytos žuvies net negali būti. Po to atėjo laikas šalto rūkymo: supjaustydavome žuvį būtinai supjaustydavome gabalėliais, kiaušinius taip pat, svogūno ir majonezo, bet būtinai viskas turėjo būti gabalėliais!

Tačiau ir tas laikas praėjo, majonezas iškeliavo is mano virtuvės, mišrainės gaminamos vis rečiau, tad ir skumbrės paruošimo būdas transformavosi į sūdytą/marinuotą kartais ją net iškaulėjusi susuku ir užšaldau, to pasekoje gaudama “Straganiną”. O ši puikiausiai tinka vietoj silkės, kaip užkandis ar ant sumuštinio. Tada prasidėjo kepimo periodas, gaila, kad nebuvo pirkti šviežios, bet ir šaldyta teisingai atšildžius gaunasi ne ką prastesnė Tvirta Skumbrė su daržovėmis ar Dūmo skonio žuvienė.

Kepta skumbrė orkaitėje

Kepta skumbrė orkaitėje

Karolina Puodžiūtė
Šiandien pagaliau atėjo ta diena, kai gavau pirkti šviežių nedidelių skumbrių, todėl išbandžiau šį receptuką ir tikrai galiu prisipažinti, kad skaniau paruoštos šios žuvies dar nesu valgiusi. Tą pasakė ir mano šeimyna. Skonis NEREALUS, TOBULAS:)
Reklama
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

  • 2 vnt. Skumbrė su galvomis (svoris apie 500g)
  • 2 vnt. Česnakai skiltelės
  • Pomidorai vyšniniai (sauja)
  • Svogūnai maži (sauja)
  • 20 g Sviestas
  • 1 a.š. Medus
  • 2 v.š. Balzaminis actas
  • 2 v.š. Alyvuogių aliejus
Reklama

Paruošimas:
 

  • Įpjaukite žuvį juostelėmis.
  • Česnaką supjaustykite riekelėmis. Dalį jo sudėkite į žuvies vidų, dalį sukaišykite į įpjovas.
  • Sviestą įdėkite į žuvų vidų. Apiberkite svogūnėliais, pomidorais. Pabarstykite rupia jūros druska.
  • Aliejų sumaišykite su balzaminiu actu ir medumi.
  • Pašlakstykite žuvį ir daržovės.
  • Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15minučių.
Reklama

Pastabos

Skonis dieviškas, o jau padažas!!!… išlaižėme.
Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Daugiau Receptai

  • Pornstar Martini kokteilio receptas Pornstar Martini kokteilio receptas

    Receptai

    Kokteilis Pornstar Martini

    autorius

    Jei esate čia, tikrai girdėjote apie Pornstar Martini kokteilį! Jeigu ne, tai tikrai verta sužinoti jo receptą ir išbandyti!

  • Meksikietiška sriuba Meksikietiška sriuba

    Receptai

    Meksikietiška sriuba

    autorius

    Sužinosite: Show Kokią skumbrę jūs dažniausiai valgote?Rekomenduojame   Meksikos virtuvė yra žinoma dėl savo drąsių skonių ir sočių patiekalų, o sriubos nėra išimtis. Sriuba, kurią šiandien pasiūlysiu ypač fantastiška virti kazane, griliuje arba lėtai virti...

  • Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais

    Receptai

    Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais

    autorius

    Sužinosite: Show Kokią skumbrę jūs dažniausiai valgote?Rekomenduojame   22 Advento kalendoriaus diena atnešė receptą Kūčioms. Tikriausiai ant daugelio stalų per Kūčias būną įvairiai paruoštos silkės. Šiais metais siūlau išbandyti šį keptų paprikų su svogonais, o...

  • Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu

    Receptai

    Mielinės varškės spurgos

    autorius

    Sužinosite: Show Kokią skumbrę jūs dažniausiai valgote?Rekomenduojame   Ilgai galvoje turėjau šią idėją, vis norėjosi sujungti lietuviškas varškės spurgas su ispaniškomis churros - ir pagaliau tai įvyko! Tai tikriausiai pats geriausias derinys, kokį galima sugalvoti!...

  • Silkės salotos šventiniam stalui Silkės salotos šventiniam stalui

    Receptai

    Silkės salotos šventiniam stalui

    autorius

    Sužinosite: Show Kokią skumbrę jūs dažniausiai valgote?Rekomenduojame   Šios silkės salotos yra tokios paprastos ir skanios. Jos pagamintos tik iš kelių ingredientų ir jas labai lengva pagaminti. Marinuota silkė, bulvės, obuoliai ir svogūnai yra klasikinio...

  • Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

    Receptai

    Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

    autorius

    Sužinosite: Show Kokią skumbrę jūs dažniausiai valgote?Rekomenduojame   Tai vienas patiekalų, kurį labai mėgsta mano vyras. Mėgstu ir aš, bet sau gaminčiau be dešrelių. Tikrai dažnai valgau vegetariškai, tiesog dėl to, kad man kartais mėsos...

  • Šokoladiniai Brownie sausainiai Šokoladiniai Brownie sausainiai

    Receptai

    Šokoladiniai Brownie sausainiai

    autorius

    Sužinosite: Show Kokią skumbrę jūs dažniausiai valgote?Rekomenduojame   Šie sausainiai yra šokolado megėjų svajonių išsipildymas! Sodraus skonio, minkšti viduje, tikrai nepaliks abėjingų! Šie sausainiai tikrai saldūs ir pilni šokolado, todėl vienu prisėdimu daug nesuvalgysite. Jie...

Temos

Reklama
Reklama

Savaitės populiariausi

Reklama
Reklama
Į viršų