Mus rasite
Keptas pomidorų padažas žiemai
Kepto pomidorų padažo receptas @būvis.lt

Receptai

Keptas pomidorų padažas žiemai

Šių metų pomidorai nudžiugino ženkliai didesniu derliumi, kurio yra tiek, kad užtenka ne tik salotoms, bet … galima paieškoti ir įvairesnių panaudojimo receptų.

Keptų pomidorų padažo receptą aptikau internete, bet šiek tiek ir šį bei tą pakeičiau bei pritaikiau mūsų šeimos virtuvei ir gomuriui. Šis saldžiarūgštis padažas tinka tiek prie mėsos, tiek prie makaronų patiekalų, o jį paruošti ne tik lengva ir paprasta, bet ir galimos įvairios interpretacijos.

Keptas pomidorų padažas žiemai

Keptas pomidorų padažas žiemai

Karolina Puodžiūtė
Padažui gaminti patarčiau naudoti pilnai sunokusius pomidorus. Tinka įvairių rūšių. Jei rinksitės labiau sultingus, o ne mėsingus, padažas gausis skystesnis ir priešingai.
5 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 1 hour 10 minutes
Papildomas laikas15 minutes
Bendras laikas 1 hour 40 minutes
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Trintuvas
Puodas
Stiklainiai
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  • Pomidorus gerai nuplaukite, supjaustykite per pus ar į keturias dalis, jei didesni, ir dėkite į kepimo skardą ar kitą indą. Pomidorų lupti nereikia.
  • Į skardą taip pat keliauja nuluptos česnako skiltelės bei nulupti ir per pus perpjauti svogūnai.
  • Suberiame druską, cukrų, pipirus ir viską pašlakstome aliejumi. Jo sunaudoju apie 6-7 šaukštus.
  • Visą skardoje esantį turinį, gerai pamaišykite ir šaukite į orkaitę 60-70 minučių. Pomidorai turėtų pradėti šiek tiek ruduoti.
  • Iškepusius pomidorus, su visu skardoje esančiu skysčiu supilkite į puodą ir gerai susmulkinkite iki tyrės maisto smulkintuvu (blenderiu).
  • Gautą tyrę užvirkite iki pirmųjų sproginėjančių burbulų ir supilstykite į stiklainius. Palikite pilnai atvėsti, o vėliau patartina laikyti vėsioje patalpoje arba šaldytuve.
Reklama

Pastabos

Aromatingas, subtilus keptų pomidorų padažas yra paruoštas. Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų