Mus rasite
Kepti baklažanai su vištiena ir pomidorų padažu
Kepti baklažanai su vištiena

Receptai

Kepti baklažanai su vištiena ir pomidorų padažu

Šis baklažanų receptas naudingas dėl kelių priežasčių: jis gausus skaidulų, vitaminų ir antioksidantų, suteikia kokybiškų baltymų, o alyvuogių aliejus praturtina sveikaisiais riebalais. Šis patiekalas ne tik sotus, bet ir padeda palaikyti subalansuotą mitybą bei stiprina imunitetą.

Kepti baklažanai su vištiena ir pomidorų padažu

Kepti turkiško stiliaus baklažanai su vištiena ir pomidorų padažu

Karolina Puodžiūtė
Šis patiekalas sujungia turkiškos virtuvės įkvėptus skonius – švelniai keptus baklažanus, sultingą vištieną ir kvapnų pomidorų padažą. Kepimo procese baklažanai sugeria visus padažo aromatus, o parmezano plutelė suteikia traškumo ir išskirtinio skonio. Tai sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekite su mėgstamu garnyru arba tiesiog mėgaukitės šiuo šiltu, jaukumu spinduliuojančiu patiekalu.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 35 minutes
Bendras laikas 50 minutes
Porcijos 5 asmenims
Alergenai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Baklažanams:

Padažui:

Pabarstymui:

Paruošimas:
 

Paruoškite baklažanus:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  • Nuplaukite baklažanus ir supjaustykite juos griežinėliais – galite apvaliais arba išilgais. Išdėliokite griežinėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Šiek tiek pabarstykite druska, kad išsiskirtų drėgmė, ir užpilkite alyvuogių aliejumi, kad baklažanai būtų gerai padengti.
  • Kepkite apie 20 minučių, kol baklažanai suminkštės ir šiek tiek apskrus. Išėmę iš orkaitės, palikite atvėsti.

Paruoškite padažą:

  • Kol baklažanai kepa, smulkiai supjaustykite papriką, svogūną ir česnaką.
  • Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Suberkite smulkintas daržoves ir kepkite 2–3 minutes, kol jos pradės minkštėti ir skleis malonų kvapą.
  • Į keptuvę su daržovėmis įdėkite vištienos gabalėlius, pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Kepkite apie 7–8 minutes, kartkartėmis maišydami, kol vištiena iškeps.
  • Perpjaukite vyšninius pomidorus pusiau ir suberkite į keptuvę. Supilkite pomidorų tyrę ir gerai išmaišykite.
  • Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliu. Troškinkite padažą apie 5 minutes, kol skoniai susijungs.

Sluoksniavimas ir kepimas:

  • Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180°C.
  • Kepimo inde sudėkite keptus baklažanų griežinėlius vienu sluoksniu.
  • Ant baklažanų griežinėlių tolygiai paskirstykite vištieną ir pomidorų padažą.
  • Ant viršaus pabarstykite tarkuotą parmezaną, kuris kepant ištirps ir suformuos auksinę plutelę.

Paskutinis kepimas:

  • Pagal pageidavimą užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  • Kepkite apie 15 minučių, kol sūris ištirps ir ims burbuliuoti, o baklažanų krašteliai lengvai apskrus.

Patiekimas:

  • Išėmę iš orkaitės, palikite kelioms minutėms, kad patiekalas šiek tiek atvėstų ir skonis būtų ryškesnis.
  • Papuoškite smulkintomis petražolėmis arba baziliku ir patiekite šiltą.
    Kepti baklažanai su vištiena ir pomidorų padažu
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai

  1. Ar galiu naudoti kitą mėsą vietoje vištienos? Taip, galite keisti vištieną į maltą jautieną, kalakutieną ar net vegetarišką alternatyvą, pvz., avinžirnius ar lęšius. Kepimo laikas gali šiek tiek keistis priklausomai nuo pasirinktos mėsos.
  2. Ar tinka kitos rūšies sūris vietoje parmezano? Taip, vietoje parmezano galite naudoti kitus kietus sūrius, tokius kaip „Pecorino“, "Džiugas" arba „Grana Padano“. Jei norite švelnesnio skonio, galite rinktis ir „Mozzarella“.
  3. Kaip sumažinti patiekalo riebalų kiekį? Galite naudoti mažiau alyvuogių aliejaus arba rinktis purškiamą aliejų, kad baklažanai nesugertų per daug riebalų. Taip pat galite rinktis mažiau riebų sūrį arba jo visiškai atsisakyti.
  4. Ar galima padažą paruošti iš anksto? Taip, padažą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki dviejų dienų. Prieš kepdami visą patiekalą, padažą galite lengvai pašildyti keptuvėje, kad jis būtų tolygiai paskirstomas ant baklažanų.

Maistingumas

Kalorijos: 320kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 20gRiebalai: 20gSaturated Fat: 5gNatris: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 8g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų