
Receptai
Kepti kopūstai su vištiena ir mocarelos sūriu
Publikuota:

Kepti kopūstai su vištiena ir mocarelos sūriu
Šiandien pasidalinu kiek neįprastu, bet sveiku ir labai skaniu receptu!
Įrankiai
Ingredientai
- 1 vnt. Kopūstai
- 1½ vnt. Vištienos krūtinėlė
- 2 a.š. Garstyčios
- 1 v.š. Jogurtas
- 1 a.š. Malta paprika - saldžioji
- Mocarela - tarkuota
- Persiladas - šiek tiek
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - pašlakstymui
Paruošimas
- Aštraus peilio pagalba susipjaustome vištieną. Smulkiai supjaustome o paskui kapojamaisiais judesiais dar pakapojame. Vištieną dedame į dubenėlį, pabarstom druska, pipirais,suberiame paprikos miltelius ir persiladą, dedame garstyčias ir jogurtą, viską gerai išmaišome ir paliekame psvalandžiui pasimarinuoti.
- Kol vištiena marinuojasi - pasiruošiame kopūstus. Kopūstus susipjaustome 1,5-2cm storio riekėmis, iš kart dedame jas į kepimo skardą, kurioje ištiestas kepimo popierius. Kopūstų riekes pabarstome druska, pipirais ir pašlakstome alyvuogių aliejumi.
- Tada su šaukštu ant kopūsto dedame smulkintą pasimarinavusią vištieną. Dar truputį pašlakstome aliejaus ir pašauname keptį į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepame 30 minučių.
- Tada kepimo skardą traukiam iš orkaitės, pabarstom ant kepsnelių viršaus mocarelos sūrio ir grąžiname kepti dar 5 minutėms. Viskas!
Pastabos
Gatnyrui siūlyčiau virtus ryžius arba tiesiog šviežias daržoves! Skanaus!

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
