Mus rasite
Kepti makaronai su Mocarela ir Parmezanu
Kepti makaronai su sūriais @būvis.lt

Receptai

Kepti makaronai su Mocarela ir Parmezanu

Ši pasta – populiari visoje Italijoje. Šeimos ją kepa švenčių metu ir valgo karštą, truputį atšalusią arba netgi šaltą. Man labiausiai patiko valgyti šiek tiek atšalusią, nes sūris jau būna tvirtesnės konsistencijos.

Kepti makaronai su Mocarela ir Parmezanu

Kepti makaronai su Mocarela ir Parmezanu

Karolina Puodžiūtė
Labai labai gera vegetariška pasta. Puikiai tiko ant velykinio stalo – man tai buvo skaniausias šventinio stalo patiekalas. Skonis nėra kažkoks ypatingas ar neragautas, bet jis taip puikiai vientisas, tvarkingas! Taip pat labai smagu kramsnoti apkepusius makaronus – pasaka! Rekomenduoju visiems vegetarams (ir ne tik) išbandyti – tai tiesiog privalu.
2 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 25 minutes
Gaminimo laikas 45 minutes
Papildomas laikas15 minutes
Bendras laikas 1 hour 25 minutes
Kategorija Apkepai, Makaronai
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Keptuvė
Puodas
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek alyuogių aliejaus ir pakepinkite svogūną, česnaką bei čili pipirus maždaug 10 minučių, kol gražiai apkeps, bet dar nepradės rusvėti.
  • Jeigu naudojate šviežius pomidorus, įkaitinkite prikaistuvį su sūdytu vandeniu ir sudėkite į jį pomidorus, kai vanduo užvirs. Pavirkite maždaug 40 sekundžių, kol pradės luptis odelė. Tada nupilkite vandenį ir nulupkite odelę. Jeigu naudojate konservuotus pomidorus, šį žingsnį tiesiog praleiskite.
  • Sudėkite į prikaistuvį su pomidorais česnako, čili bei svogūno mišinį, užpilkite viską stikline vandens ir palikite virti ant mažos ugnies maždaug 20 minučių.
  • Kol padažas virs, per tą laiką išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės, bei paruoškite sūrį ir bazilikus naudojimui.
  • Baigiant padažui virti, pagardinkite jį druska, vyno actu bei pipirais ir sutrinkite blenderio pagalba. Tada sudėkite bazilikų lapus ir gerai išmaišykite.
  • Supilkite į išvirusius makaronus pusę kiekio pomidorų padažo bei įberkite saują Parmezano sūrio. Viską išmaišykite.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 190 C ir ištepkite kepimo skardą, kurioje kepsite makaronus, alyvuogių aliejumi. Sudėkite šiek tiek pastos į skardą, tada apiberkite Parmezano sūriu ir apdėkite Mocarelos skiltelėmis. Tokį sluoksniavimą kartokite tol, kol baigsis ingredientai, ir apkepo viršų gausiai apibarstykite Parmezanu.
  • Pašaukite į orkaitę makaronus maždaug 15 minučių arba iki tol, kol apskrus. Aš kepiau truputėlį ilgiau, nes norėjau daugiau apskrudimo. Patiekite į lėkštę patiekalą karštą, šiek tiek atvėsusį arba šaltą.
Reklama

Pastabos

Skanaus!
  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Paprasta.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
2 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų