Receptai
Keptos vištienos kulšelės „Apsimetelės”
Publikuota:
Keptos vištienos kulšelės/blauzdelės
Nežinau geresnio pavadino kaip pavadinti šį patiekalą, jame kartu su plėšyta vištiena susijungia bulvių košė, fermentinis sūris, virtos morkos ir įvairios žolelės. Šį patiekalą man pagamino mano sesers vyras, taip skaniai pavalgiau tada, kad nusprendžiau ir aš pasigaminti namie! Virdami vištieną galite ją pavirti ilgiau, taip gausite skanų sultinį iš kurio galite dar išsivirti sriubos, na ir svarbiausia, kad virta vištiena lengvai nusiimtų nuo kaulo.
Reklama
Ingredientai:
- 10 vnt. Vištienos kulšelės
- 500 g Bulvės - virtos
- 2 vnt. Morkos - virtos
- 200 g Džiuvesėliai
- 2 vnt. Kiaušiniai - plakti (apvoliojimui)
- 1 vnt. Kiaušiniai - plaktas (į bulvių ir vištienos masę)
- 100 ml Pienas
- 200 g Sūris - fermentinis
- 1 a.š. Malta paprika
- 1 a.š. Garstyčios
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Petražolės - pagal skonį
- Krapai - pagal skonį
- 1 l Augalinis aliejus - kepimui
- Kvietiniai miltai - šiek tiek
Paruošimas:
- Pirmiausia išvirkite vištienos blauzdeles. Jas virkite šiektiek ilgiau nei įprastai, kad mėsa lengvai nusiimtų nuo kaulo. Vištieną reikės nukaulinti, sulpėšyti smulkiais gabaliukais, pagrindinio kaulo neišmeskite. Ant jo dėsime visą masę ir taip kepsime aliejuje. Kol verda vištiena, galite išsivirti bulves ir morkas.
- Išvirtas bulves sugrūskite, pakaitinkite pieno ir maišydami supilkite jį į bulvių košę. Košė neturi būti labai skysta. Pagardinkite druska ir pipirais, garstyčių milteliais, bei paprikos milteliais. Sudėkite į ją sukapotas žoleles, smulkiai pjaustytas morkas.
- Tada suberkite į dubenį plėšytą vištieną. Viską gerai išmaišykite. Sutarkuokite sūrį ir jį imaišykite į masę. Įmuškite vieną plaktą kiaušinį ir vel viską gerai sumaišykite.
- Ant pagrindinio kaulo, formuokite iš gautos masės vištienos blauzdelės formą. Tada paruoštą dėkite į miltus, jais padengkite visą blauzdelę, tada merkite į kiaušinio plakinį ir galiausiai į džiuvesėlius.
- Kepkite ant gerai įkaitinto aliejaus kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su Sweet chilli padažu. Skanaus!
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!