Receptai
Greitas ir paprastas keptų cukinijų receptas
Publikuota:
Cukinijos yra moliūgų rūšis. Augalas laikomas krūminiu augalu ir turi pailgus vaisius. Tiksliai nežinoma, kada žmonės pradėjo valgyti cukinijas. Tikriausiai, žmogus susipažino su šia daržove senovėje. Taip žmonės susipažino su daugybe augalų, kuriuos rinko ir valgė.
Greitas ir paprastas keptų cukinijų receptas
Cukinijos yra puikus garnyras prie mėsos. Tačiau daržovė valgoma ir kaip pagrindinis patiekalas. Parodysime, kaip pasigaminti keptas cukinijas skanioje tešloje.
Reklama
Ingredientai:
- 2 vnt. Cukinijos
- 100 g Sūris
- 1 a.š. Petražolės - džiovintos
- 4 vnt. Kiaušiniai
- 100 g Džiuvesėliai
- 50 g Kvietiniai miltai
- 1 a.š. Malta paprika
- ½ a.š. Druska
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas:
- Šakutės pagalba išilgai ant cukinijos odelės padarykite įbrėžimus ir supjaustykite išilgai maždaug 1 cm storio griežinėliais.Cukinijas sudėkite į kepimo indą ir pasūdykite.
- Palikite cukiniją druskoje 20 minučių. Šiuo metu sutarkuokite sūrį.Į sūrį suberkite sausas petražoles ir papriką, išmuškite kiaušinius ir išplakite ingredientus.
- Miltus sumaišykite su džiūvėsėliais.
- Pašalinkite skystį iš cukinijų.
- Cukinijos skilteles panardinkite į miltų ir džiūvėsėlių mišinį, o tada į sūrio mišinį.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, apkepkite cukinijas iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
- Tada troškinkite cukinijas ant silpnos ugnies 5 minutes po dangčiu.
- Rezultatas – sotus patiekalas su traškia plutele.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!