Mus rasite
Keptos cukinijos paniruotėje
Keptos cukinijos paniruotėje

Receptai

Greitas ir paprastas keptų cukinijų receptas

Cukinijos yra moliūgų rūšis. Augalas laikomas krūminiu augalu ir turi pailgus vaisius. Tiksliai nežinoma, kada žmonės pradėjo valgyti cukinijas. Tikriausiai, žmogus susipažino su šia daržove senovėje. Taip žmonės susipažino su daugybe augalų, kuriuos rinko ir valgė.

Keptos traškios cukinijos

Greitas ir paprastas keptų cukinijų receptas

Karolina Puodžiūtė
Cukinijos yra puikus garnyras prie mėsos. Tačiau daržovė valgoma ir kaip pagrindinis patiekalas. Parodysime, kaip pasigaminti keptas cukinijas skanioje tešloje.
4.67 | 6 įvertinimai
Paruošimo laikas 10 minutes
Virimo laikas 10 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Pienas

Įrankiai

Tarka
Keptuvė

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Šakutės pagalba išilgai ant cukinijos odelės padarykite įbrėžimus ir supjaustykite išilgai maždaug 1 cm storio griežinėliais.
    Cukinijas sudėkite į kepimo indą ir pasūdykite.
  • Palikite cukiniją druskoje 20 minučių. Šiuo metu sutarkuokite sūrį.
    Į sūrį suberkite sausas petražoles ir papriką, išmuškite kiaušinius ir išplakite ingredientus.
  • Miltus sumaišykite su džiūvėsėliais.
  • Pašalinkite skystį iš cukinijų.
  • Cukinijos skilteles panardinkite į miltų ir džiūvėsėlių mišinį, o tada į sūrio mišinį.
  • Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, apkepkite cukinijas iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Tada troškinkite cukinijas ant silpnos ugnies 5 minutes po dangčiu.
  • Rezultatas – sotus patiekalas su traškia plutele.
    Keptos traškios cukinijos
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4.67 from 6 votes (6 ratings without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų