Kažkuriuo savo gyvenimo atveju buvau tikrai atsivalgiusi paprikų. Nors prieš tai buvau tiesiog paprikų maniakė. Galėjau valgyti pusryčiams, pietums, vakarienei ir t.t.. Ir staiga, vieną dieną dieną, sustojo viskas. Nebegalėjau į paprikas net pažiūrėti. Nustojo mano meilė joms, kad ir kaips būtų paruoštos: tiek žalių, tiek keptų ar visaip kaip konservuotų. Atėjusi į restoraną ar svečius, išstumdydavau paprikas į lėkštės kraštus arba iš viso rinkdavausi kitą patiekalą, kad nebūtų jokio nei skonio nei kvapo paprikinio. Bet praėjo keletas metų ir užėjo pasiilgimas, noras, vėl jas ragauti. Pradžioje nedrąsiai, o dabar vėl tampu priklausoma nuo jų. Visada savo šaldytuve turiu papriką, o dažnai ir ne vieną, kad užsimanius keptų paprikų galėčiau jas be problemų pasigaminti.
Dažniausiai paprikų išsikepu ne po vieną ir ne dvi. Gaminu keptų paprikų salotas ar užkandėles. Dar mėgstu iškepti ir pamarinuoti su aliejumi, kad prireikus visada turėčiau po ranka. O ypač jeigu pavyksta nusipirkti ispaniškųjų pimiento de piquillo . Va jie tai dieviško skonio tikrai ir labai populiarūs ispanijoje, Navaroje. Juos patiekia visaip kaip įdarytus, grilintus, marinuotus ir t.t. Aš labai savimi džiaugiuosi, kad susigrąžinau meilę paprikoms ir pipirams.

Keptų paprikų sriubos receptas
Ingredients
- 3 vnt. Paprika - kepta
- 1 vnt. Svogūnai
- 2 skiltelės Česnakai
- 2 vnt. Salieras
- 1 vnt. Čili pipiras
- 1 vnt. Cukinijos
- 1 sauja Petražolės
- 1 v.š. Ghee sviestas
Instructions
- Paprikas supjaustome plonomis juostelėmis.
- Svogūną susmulkinkite kubeliais, česnaką ypatingai smulkiai sukapokite. Čili pipirą supjaustykite su visomis sėklomis. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Petražoles sukapokite kaip jums patinka.
- Svogūnus ir česnakus legvai apkepkite su ghee sviestu. Sudėkite čili ir paprikas. Kepkite apie 10 minučių.
- Užpilkite lengvu vištienos sultiniu arba tiesiog vandeniu. Virkite 10 minučių.
- Virimo pabaigoje suberkite cukinijas. Nuimkite nuo kaitros.
- Lėkštėse, sriubą pabarstykite petražolėmis.
