Mus rasite

Keptų pievagrybių užkandis su česnakais ir morkomis

Keptų pievagrybių užkandis su česnakais ir morkomis
Pievagrybių užkandis su česnakais ir morkomis @būvis.lt

Receptai

Keptų pievagrybių užkandis su česnakais ir morkomis

Vis dažniau noriu svečius, draugus ar šeimą pavaišinti lengvais užkandžiais. Nebesinori gaminti baltų ar raudonų mišrainių, kotletų ar karbonadų. Norisi, kad būtų greita ir lengvai virškinama, neįmantru, bet labai skanu ir kaip aš dažnai mėgstu kartotis: paragavus net pirštus norisi apsilaižyti. Keptų pievagrybių užkandis būtent toks ir yra. Kai virtuvėje užgaišti vos keliokia minučių, o visi ragauja ir pirštus laižosi.

Esu gaminusi ne vieną kartą įvairius pievagrybių užkandžių variantus: su sūriu, faršu, kumpiu, pipirais ar imbieru. Tiesa sakant nė vienas variantas nėra nuvylęs, bet šis, su česnakais ir morkomis vienas geriausių. Tikrai vertas išbandymo. Kitus variantus būtinai aprašysiu, net pagalvojau, kad reikės net skyrių sukurti apie pievagrybius, nes kuo toliau tuo labiau mane jie žavi, ypač kai dar nėra miške šviežių grybų. O pastarųjų esu pasiilgusi iki nežinau kiek. Pievagrybių užkandžius man skaniau valgyti vienus, nei kaip jie būna dalies patiekalo ingredientas, nors ir visai neblogai papildo. Esu jau aprašiusi apie vokelius, kai patiekalas trumpai gaminamas, ten pievagrybiai tikrai nepakeičiami.

Kaip jau minėjau, dabar pievagrybių užkandžiai pas mane “ant bangos”, tad vieno receptas dabar jau čia. Tas pievagrybių ir morkų traškumas, tiesiog užburia.

Keptų pievagrybių užkandis su česnakais ir morkomis

Keptų pievagrybių užkandžio receptas

Karolina Puodžiūtė
Keptų pievagrybių užkandis su česnakais ir morkomis, paskrudęs ir sultingas – puikiai dera tiek su mėsos ar žuvies kepsniais, tiek valgyti vienas užgeriant lašeliu vyno ar su baltos duonos skrebučiu. Tobula šventė garantuota. Nieko sudėtingo, o rezultatas tikrai džiuginantis!
Reklama
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 25 minutes

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

  • 250 g Pievagrybiai
  • 4 skiltelės Česnakai
  • ½ vnt. Morkos
  • 1 a.š. Petražolės smulkintos
  • 2 v.š. Balzamiko padažas
  • Augalinis aliejus
  • Druska
Reklama

Paruošimas:
 

  • Pievagrybius, nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite išilgai pusiau.
  • Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, kad tikrai būtų labai karšta. Suberkite pievagrybius, bet ne perdaug, kad tik uždengtų keptuvės dugną. Kepkite kol viena pusė švelniai paskrus, apverskite.
  • Suberkite susmulkitas česnako skilteles. Kepkite kol kita pievagrybių pusė parus. Pabarstykite druska.
  • Apverskite, pašlakstykite balzamiko padažu. Išmaišykite. Išjunkite kaitrą.
  • Suberkite burokine tarka sutarkuotą morkos pusę, petražoles. Išmaišykite ir palikite keptuvėje dar keletą minučių.
Reklama

Pastabos

Galima pievagrybių užkandį tiekti ir be morkų.
Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Daugiau Receptai

  • Moliūgo ir fetos pyrago receptas Moliūgo ir fetos pyrago receptas

    Receptai

    Moliūgo ir fetos sūrio pyragas

    autorius

    Sužinosite: Išskleisti RekomenduojameLentelėsSpalvinimo paveiksliukaiSena tiesa nerūdijaMaistasReceptai   Be galo mėgstamas mano šeimynos pyragas. Šiame pyrage puikiai dera moliūgas su fetos sūrių. RekomenduojameLentelės Cholesterolio norma Didžiausios valstybės pagal... Nedarbo dienos 2024 metais Didžiausi Lenkijos miestai Spalvinimo paveiksliukai...

  • Gaivus slyvų pyragas Gaivus slyvų pyragas

    Receptai

    Gaivus slyvų pyragas

    autorius

    Sužinosite: Išskleisti RekomenduojameLentelėsSpalvinimo paveiksliukaiSena tiesa nerūdijaMaistasReceptai Skanus ir kvapnus slyvų pyragas – tai skanus desertas, kurį galima paruošti prie vakaro arbatos ar atvykus svečiams. Paruošimas užtrunka minimaliai, o rezultatas – tiesiog apsilaižysite pirštus! Recepto šaltinis: “Moters savaitgalio...

  • Kalėdinio vaisių pyrago receptas Kalėdinio vaisių pyrago receptas

    Receptai

    Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

    autorius

    Sužinosite: Išskleisti RekomenduojameLentelėsSpalvinimo paveiksliukaiSena tiesa nerūdijaMaistasReceptai   Kaip ir buvau žadėjusi, traukiu iš spintelės į dienos šviesą, gerokai “apgirtusį” savo kalėdinį džiovintų vaisių pyragą ir pristatau Jūsų teismui. Brandinau šį sotuolį lygiai mėnesį laiko, sąžiningai...

  • Varškės pyragas su mėlynėmis Varškės pyragas su mėlynėmis

    Receptai

    Varškės pyragas su mėlynėmis

    autorius

    Sužinosite: Išskleisti RekomenduojameLentelėsSpalvinimo paveiksliukaiSena tiesa nerūdijaMaistasReceptai   Tooobulas… !!!!!!!!! Nėra ką daug rašyti, reikia bent kartą paragauti… RekomenduojameLentelės Cholesterolio norma Didžiausios valstybės pagal... Nedarbo dienos 2024 metais Didžiausi Lenkijos miestai Spalvinimo paveiksliukai Besmegeniai spalvinimui Katinas...

  • Zacherio torto receptas Zacherio torto receptas

    Receptai

    Zacherio tortas

    autorius

    Sužinosite: Išskleisti RekomenduojameLentelėsSpalvinimo paveiksliukaiSena tiesa nerūdijaMaistasReceptai Arba gimtadienis su Katie Melua ir ką daryti kai neturi gimtadienio torto. Šiemet kaip niekada ankščiau, pamiršau savo gimtadienį. Rimtai! Šiaip aš jo švest nemėgstu, geriau jau kitų nugyventus...

  • Nekepto sausainių pyrago receptas Nekepto sausainių pyrago receptas

    Receptai

    Polės pyragėlis

    autorius

    Sužinosite: Išskleisti RekomenduojameLentelėsSpalvinimo paveiksliukaiSena tiesa nerūdijaMaistasReceptai Viename reklaminiame leidinyje aptikau labai gražią Nestle produkcijos reklamą – negrabia vaikiška rankele buvo užrašytas karamelinio pyrago su bananais ir grietinėle receptas. Polly’s super banoffee pie, buvo parašyta. Banoffee? Karamelė + bananai?...

  • Pyragas su žaliosiomis citrinomis ir bananais Pyragas su žaliosiomis citrinomis ir bananais

    Receptai

    Pyragas su žaliosiomis citrinomis ir bananais

    autorius

    Sužinosite: Išskleisti RekomenduojameLentelėsSpalvinimo paveiksliukaiSena tiesa nerūdijaMaistasReceptai Puikus pyragas prie arbatos. Tokio dar niekad nebuvau ragavusi – jis ypatingas. Manau, tą ypatingą skonį suteikia Muscovado rūšies cukrus – be jo šis pyragas būtų visiškai kitoks, kadangi ta ypatingą...

Temos

Reklama
Reklama

Savaitės populiariausi

Reklama
Reklama
Į viršų