Iki Velykų liko visai nedaug. Švenčiantiems šią šviesią šventę primenu savo mėgstamiausią ir gražiausią kiaušinių dažymo būdą svogūnų lukštuose. Pradedu rinkti iš anksto kuo daugiau lukštų, kad gautusi kuo ryškesnė ir sultingesnė margučių spalva.Tikrai daugelis taip dažote kiaušinius. Kitiems tai bus aiškus pavyzdys (žemiau yra vaizdo įrašas).
Paruoškite tirpalą. Dažniausiai gaminu iš anksto, jis spėja užvirti ir tampa labiau koncentruotas. Vėsioje vietoje ramiai išbūna 2-3 dienas.Norėdami tai padaryti, užpildykite vandeniu svogūno lukštus ir virkite ant silpnos ugnies po dangčiu 10 minučių. Įpilkite druskos, atvėsinkite.
Kiaušinius iš anksto išimame iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros (kitaip gaminant gali įtrūkti). Kruopščiai nuplaukite.
Supjaustykite pėdkelnes kvadratėliais. Žalumynus (lapelius) suvilgome vandeniu, priekinę pusę uždedame ant kiaušinio, išskleidžiame pedkelnę, tik tada traukiame ant kiaušinio, pritvirtindami lapą, mazgą apvyniojame siūlais iš priešingos norimo rašto pusės. Pėdkelnės turėtų prispausti kiaušinį kuo stipriau.
Dabar sudėkite kiaušinius į svogūnų lukštų tirpalą (jie turi būti visiškai apsemti tirpalo. Jei nepakanka vandens, įpilkite). Virkite apie 10 minučių po užvirimo. Galite palikti 10-15 minučių atvėsti tirpale.
Išimame kiaušinius, žirklėmis nupjauname pėdkelnę. Išimame lapelį ir nuplauname po vandeniu.
Video
Pastabos
✔ Jei norite, kad kiaušiniai blizgėtų, juos reikia patepti plonu augalinio aliejaus sluoksniu.
Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.
Ausra
2024-03-10 at 10:19 pm
Kiausinia tik BALTI?????
Būvis.lt
2024-03-10 at 11:16 pm
Taip, nes taip geriau ir ryškiau nusidažo. Bet drąsiai galima ir rudus marginti 🙂