Mus rasite
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais
Margučiai dažyti svogūnų lukštais @kitchen.eda

Receptai

Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais

 

Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais

Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais

Karolina Puodžiūtė
Iki Velykų liko visai nedaug. Švenčiantiems šią šviesią šventę primenu savo mėgstamiausią ir gražiausią kiaušinių dažymo būdą svogūnų lukštuose. Pradedu rinkti iš anksto kuo daugiau lukštų, kad gautusi kuo ryškesnė ir sultingesnė margučių spalva.
Tikrai daugelis taip dažote kiaušinius. Kitiems tai bus aiškus pavyzdys (žemiau yra vaizdo įrašas).
4.80 | 5 įvertinimai
Reklama
Paruošimo laikas 40 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Bendras laikas 1 hour
Porcijos 6 asmenims

Įrankiai

Žirklės
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Paruoškite tirpalą. Dažniausiai gaminu iš anksto, jis spėja užvirti ir tampa labiau koncentruotas. Vėsioje vietoje ramiai išbūna 2-3 dienas.
    Norėdami tai padaryti, užpildykite vandeniu svogūno lukštus ir virkite ant silpnos ugnies po dangčiu 10 minučių. Įpilkite druskos, atvėsinkite.
  • Kiaušinius iš anksto išimame iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros (kitaip gaminant gali įtrūkti). Kruopščiai nuplaukite.
  • Supjaustykite pėdkelnes kvadratėliais. Žalumynus (lapelius) suvilgome vandeniu, priekinę pusę uždedame ant kiaušinio, išskleidžiame pedkelnę, tik tada traukiame ant kiaušinio, pritvirtindami lapą, mazgą apvyniojame siūlais iš priešingos norimo rašto pusės. Pėdkelnės turėtų prispausti kiaušinį kuo stipriau.
  • Dabar sudėkite kiaušinius į svogūnų lukštų tirpalą (jie turi būti visiškai apsemti tirpalo. Jei nepakanka vandens, įpilkite). Virkite apie 10 minučių po užvirimo. Galite palikti 10-15 minučių atvėsti tirpale.
  • Išimame kiaušinius, žirklėmis nupjauname pėdkelnę. Išimame lapelį ir nuplauname po vandeniu.

Video

YouTube player
Reklama

Pastabos

✔ Jei norite, kad kiaušiniai blizgėtų, juos reikia patepti plonu augalinio aliejaus sluoksniu.
Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais

Kiaušinių marginimas svogūnų lukštais

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

2 Komentarai

2 Komentarai

  1. Ausra

    2024-03-10 at 10:19 pm

    5 stars
    Kiausinia tik BALTI?????

    • Būvis.lt

      2024-03-10 at 11:16 pm

      5 stars
      Taip, nes taip geriau ir ryškiau nusidažo. Bet drąsiai galima ir rudus marginti 🙂

4.80 from 5 votes (3 ratings without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų