
Receptai
Marinuota skumbrė
Namuose marinuota skumbrė yra greitai paruošiamas patiekalas. Šią žuvį paruošti labai paprasta, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius.
Sužinosite: Išskleisti
Marinuotą skumbrę visada galima rasti parduotuvėse, tačiau ji brangesnė nei švieži ir ne tokia skani. Todėl verta pirkti šviežiai šaldytą skumbrę, užmarinuoti ją namuose ir sutaupyti pinigų.
Sužinoję, kaip tai padaryti, nebepirksite jos parduotuvėse. Be to, kartais parduotuvėse marinuota skumbrė parduodama ne pačios geriausios kokybės. Labai apmaudu, jei žuvis ne šviežia ar persūdyta. Namuose paruošę skumbrę galite patys reguliuoti druską ir dėti mėgstamų prieskonių.
Skumbrės nauda
Galite be galo ginčytis, kas skaniau – žuvis ar mėsa, bet esu tikra, kad žuvis laimės šį ginčą. O skumbrė tarp daugelio žuvų pirmauja pagal naudingų mikroelementų kiekį. Ko verta Omega-3? Šis mikroelementas padeda žmogui pagerinti ir stiprinti sveikatą. Galite normalizuoti kraujospūdį, sustiprinti plaukus ir nagus, pagerinti virškinimą ir sustiprinti imunitetą.

Marinuotos skumbrės receptas
Ingredientai:
- 350 g Skumbrė švieži arba šaldyta
- 1 v.š. Garstyčios
- 3 vnt. Lauro lapas
- 1 v.š. Druska
- 1 a.š. Cukrus
- 400 g Vanduo
- 6 vnt. Juodieji pipirai
Paruošimas:
- Atšildykite skumbrę, nupjaukite galvą ir pašalinkite visus vidurius.
- Nuo žuvies nupjaukite visus pelekus, o skumbrę supjaustykite 1 cm storio gabalėliais.
- Sudėkite žuvį į indą. Galite naudoti emaliuota indą. Taip pat tinka plastikinis ar stiklinis indas.
- Išvirkite marinatą. Užvirinkite vandenį, suberkite į jį prieskonius: druską, cukrų, lauro lapą ir pipirų žirnelius. Virkite marinatą su prieskoniais 5 minutes. Galite naudoti įvairius prieskonius, svarbiausia, kad jie jums patiktų. Galite įdėti džiovintų gvazdikėlių, kalendros ar kmynų, tada skumbrė bus aštri.
- Į verdantį marinatą suberkite garstyčių miltelius. Virkite dar 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Marinatą visiškai atvėsinkite. Garstyčios suteiks žuviai pikantišką ir šiek tiek aštrų skonį.
- Indelyje esančią skumbrę užpilkite atvėsusiu marinatu. Duokite pastovėti 5 valandas.