Mus rasite
Namuose marinuota skumbrė
Namuose marinuota skumbrė @būvis.lt

Receptai

Marinuota skumbrė

Namuose marinuota skumbrė yra greitai paruošiamas patiekalas. Šią žuvį paruošti labai paprasta, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius.

Marinuotą skumbrę visada galima rasti parduotuvėse, tačiau ji brangesnė nei švieži ir ne tokia skani. Todėl verta pirkti šviežiai šaldytą skumbrę, užmarinuoti ją namuose ir sutaupyti pinigų.

Sužinoję, kaip tai padaryti, nebepirksite jos parduotuvėse. Be to, kartais parduotuvėse marinuota skumbrė parduodama ne pačios geriausios kokybės. Labai apmaudu, jei žuvis ne šviežia ar persūdyta. Namuose paruošę skumbrę galite patys reguliuoti druską ir dėti mėgstamų prieskonių.

Skumbrės nauda

Galite be galo ginčytis, kas skaniau – žuvis ar mėsa, bet esu tikra, kad žuvis laimės šį ginčą. O skumbrė tarp daugelio žuvų pirmauja pagal naudingų mikroelementų kiekį. Ko verta Omega-3? Šis mikroelementas padeda žmogui pagerinti ir stiprinti sveikatą. Galite normalizuoti kraujospūdį, sustiprinti plaukus ir nagus, pagerinti virškinimą ir sustiprinti imunitetą.

Namuose marinuota skumbrė

Marinuotos skumbrės receptas

Karolina Puodžiūtė
Skumbrė – vertinga, plėšri jūros žuvis iš to paties pavadinimo šeimos. Vidutinis žuvies svoris yra 300–400 gramų, o ilgis 30–40 centimetrų. Didžiausia maistinė vertė yra vėlyvą rudenį, kai riebalų kiekis skerdenoje siekia 28 proc.
4 | 1 įvertinimas
Mitybos planas
Paruošimo laikas 15 minutes
5 hours
Bendras laikas 5 hours 15 minutes
Porcijos 8 asmenims
Kalorijos

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Atšildykite skumbrę, nupjaukite galvą ir pašalinkite visus vidurius.
  • Nuo žuvies nupjaukite visus pelekus, o skumbrę supjaustykite 1 cm storio gabalėliais.
  • Sudėkite žuvį į indą. Galite naudoti emaliuota indą. Taip pat tinka plastikinis ar stiklinis indas.
  • Išvirkite marinatą. Užvirinkite vandenį, suberkite į jį prieskonius: druską, cukrų, lauro lapą ir pipirų žirnelius. Virkite marinatą su prieskoniais 5 minutes. Galite naudoti įvairius prieskonius, svarbiausia, kad jie jums patiktų. Galite įdėti džiovintų gvazdikėlių, kalendros ar kmynų, tada skumbrė bus aštri.
  • Į verdantį marinatą suberkite garstyčių miltelius. Virkite dar 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Marinatą visiškai atvėsinkite. Garstyčios suteiks žuviai pikantišką ir šiek tiek aštrų skonį.
  • Indelyje esančią skumbrę užpilkite atvėsusiu marinatu. Duokite pastovėti 5 valandas.

Pastabos

Marinuotą skumbrę patiekite kaip šaltą užkandį. Skanaus.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Mitybos planai
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų