Mus rasite
Mėsos apkepas su baklažanais

Receptai

Mėsos apkepas su baklažanais

Apkepas su mėsos pagrindu yra ne tik skanus, bet ir gana sotus. Mėsa, daržovės ir sūris yra puikus derinys bet kuriame patiekale. Siūlau paprastą mėsos apkepą su baklažanais, padengtą gardžia sūrio plutele ir su Bešamelio padažu.

Mėsos apkepas su baklažanais

Mėsos apkepas su baklažanais ir Bešamelio padažu

Karolina Puodžiūtė
Skanus ir sotus apkepas! Galite gaminti be grikių – vis tiek gausis labai skanu!
3 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 35 minutes
Papildomas laikas15 minutes
Bendras laikas 1 hour 10 minutes

Įrankiai

Puodas
Keptuvė
Kepimo forma
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Užkaičiame puodą su pasūdytų vandeniu ir jam užvirus sudedame virti grikių kruopas.
  • Nuplauname ir nusausiname baklažaną. Supjaustome ~0,5-0,7 mm griežinėliais ir truputį pasūdome.
  • Įkaitname keptuvėje aliejų ir apkepiname baklažano gabalėlius. Aliejaus geriau negailėti, nes sausoje keptuvėje iškepęs baklažanas nebus skanus. Iškepus būtinai riebalų perteklių nusausinkite popierinių ranksluoščiu.
  • Svogūną supjaustome, morką sutarkuojame stambia tarka. Į įkaitintą keptuvę dedame svogųną, kiek pakepiname, po to dedame tarkuotą morką ir dar pakepame 5-7 min. Iškeptas daržoves sudėti į lėkštę.
  • Paruošiame faršą: žalumynus nuplauname ir susmulkiname. Česnaką nulupame ir sugrūdame. Į įkaitintą aliejų keptuvėje dedame česnaką, pakepiname. Sutrupiname faršą. Sudome, barstome pipirais. Apkepus dedame pomidorų padažą, žalumynus. Gerai išmaišome.
  • Kepimo indo dugną išklojame keptais baklažano griežinėliais. Ant jų dedame kepintą faršą. Po to klojame sluoksnį kepintų svogūnų ir morkų. Galų gale suberiame išvirtas grikių kruopas.
  • Pasiruošiame Bešamelio padažą. Keptuvėje įkaitiname sviestą. Dedame miltus. Truputį pakepiname. Pilame pieną, maišome šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai. Sūdome, skaniname pipirais. Kai sutirštės padažas, beriame smulkintus krapus. Paruoštą padažą pilame į kepimo indą ant susluoksniuotos užkepėlės.
  • Sutarkuojame sūrį. Galima jį barstyti prieš šaunant užkepėlę į orkaitę, arba likus 5-7 min. iki kepimo pabaigos.
  • Kepimo indą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min.
Reklama

Pastabos

Labai skanus, bet riebokas patiekalas.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų