Mus rasite
Paruoštas purus varškės apkepas
Paruoštas purus varškės apkepas @Pas Mamuką Virtuvėje

Receptai

Minkštas ir purus varškės apkepas

 

Minkštas ir purus varškės apkepas

Minkštas ir purus varškės apkepas

Karolina Puodžiūtė
Šis minkštas ir purus varškės apkepas – tikras nostalgiškas skanėstas, kuris primena vaikystės pusryčius ar jaukius šeimos savaitgalius. Jo švelni tekstūra tiesiog tirpsta burnoje, o subtilus vanilės aromatas ir saldumo balansas sužavės kiekvieną.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 45 minutes
Bendras laikas 1 hour
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Manus užpilkite pienu, gerai išmaišykite ir palikite 10–15 minučių, kad išbrinktų.
  • Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  • Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, kol susidarys standžios putos.
  • Į dubenį sudėkite varškę, kiaušinių trynius, cukrų, vanilės ekstraktą ir viską gerai ištrinkite (galima naudoti trintuvą arba bulvių grūstuvėlį).
  • Supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, įmaišykite.
  • Į varškės masę sudėkite išbrinkusius manus, gerai išmaišykite.
  • Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus, kad masė išliktų lengva ir puri.
  • Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite paruoštą masę.
  • Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol apkepas taps gražios auksinės spalvos.
  • Patiekite su graikišku jogurtu, uogiene ar šviežiomis uogomis.
    Minkštas ir purus varškės apkepas
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Kokią varškę galima naudoti? Galite naudoti bet kokią varškę – liesą, pusriebę ar riebią. Tačiau jei varškė labai sausa, rekomenduojama ją sumaišyti su šlakeliu pieno.
  • Ką daryti, jei neturiu manų kruopų? Manus galima pakeisti miltais ar maltais avižiniais dribsniais, tačiau rezultato tekstūra gali būti šiek tiek kitokia.
  • Ar galima sumažinti cukraus kiekį? Taip, cukraus kiekį galite sumažinti pagal savo skonį arba naudoti medų kaip natūralų saldiklį.
  • Kaip laikyti apkepą? Apkepą galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekiant, rekomenduojama jį pašildyti orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
  • Ar galima šį apkepą užšaldyti? Taip, atvėsintą apkepą galite supjaustyti gabalėliais ir užšaldyti. Prieš vartojimą jį atitirpinkite kambario temperatūroje ir šiek tiek pašildykite orkaitėje.
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų