Receptai
Morenginis obuolių pyragas
Publikuota:
Kažkas pamiršto staiga tapo prisiminta ir labai pasiilgta.
Morenginio obuolių pyrago receptas
Taigi štai – Morenginis obuolių pyragas, puikus ne tik gimtadienio proga!
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
Tešlai:
- ⅓ stiklinės Sviestas - suminkštinto
- ½ stiklinės Rudasis cukrus
- 4 vnt. Kiaušinio tryniai
- 1 puodelis Kvietiniai miltai - + 1 valgomasis šaukštas
- ½ a.š. Kepimo milteliai
- 2 v.š. Pienas
- 1 a.š. Vanilės ekstraktas
Morengui:
- 4 vnt. Kiaušinio baltymai
- 1 puodelis Cukrus
- 1 sauja Migdolai - drožlės
Obuolių įdarui:
- 1 250 ml Grietinėlė - puodelis
- 2 vnt. Obuoliai
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki (180 C) temperatūros.
- Dubenyje išplakame sviestą su cukrumi. Plakant, po vieną įmušame kiaušinių trynius.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilę. Pastarąjį mišinį nuolat maišydami supilkite į sviesto mišinį. Supilkite pieną ir maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys.
- Tešlą paskleiskite į kepimo formą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Ir kepti apie 20-30 min. Išimkite iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki (150 C).
- Kiaušinių baltymus išplakti iki minkštų putų. Atsargiai suberkite cukrų ir toliau plakite iki standžių putų.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo nubrėžkite kempinės dydžio apskritimą. Apskritimo viduje paskleiskite morengo masę, palikdami šiek tiek vietos kraštams, kad išsiplėstu.
- Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite orkaitėje apie 40-50 min. Baigę palaukite, kol morengas atvės ir tik tada išimkite iš orkaitės.
- Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Atsargiai sumaišykite juos su plakta grietinėle. Paimkite iškeptą biskvitą, aptepkite obuolių-grietinėlės mišiniu (išnaudoję visą) ir ant viršaus uždėkite morengą.
Reklama
Pastabos
Prieš patiekdami bent valandą palaikykite šaldytuve. Skanaus!!!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Receptų kategorijos
Apkepai
Makaronai
Sriubos
Salotos
Daržovių patiekalai
Bulvių patiekalai
Grybų patiekalai
Mėsos patiekalai
Vištienos patiekalai
Žuvies patiekalai
Užkandžiai
Sumuštiniai
Pyragai
Sausainiai
Bandelės
Blynai