Mus rasite
Morenginis obuolių pyragas
Morenginio obuolių pyrago receptas @būvis.lt

Receptai

Morenginis obuolių pyragas

Kažkas pamiršto staiga tapo prisiminta ir labai pasiilgta.

Morenginio obuolių pyrago receptas

Morenginio obuolių pyrago receptas

Karolina Puodžiūtė
Taigi štai – Morenginis obuolių pyragas, puikus ne tik gimtadienio proga!
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 40 minutes
Gaminimo laikas 30 minutes
Papildomas laikas15 minutes
Bendras laikas 1 hour 25 minutes
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

Tešlai:

Morengui:

Obuolių įdarui:

Paruošimas:
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki (180 C) temperatūros.
  • Dubenyje išplakame sviestą su cukrumi. Plakant, po vieną įmušame kiaušinių trynius.
  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilę. Pastarąjį mišinį nuolat maišydami supilkite į sviesto mišinį. Supilkite pieną ir maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys.
  • Tešlą paskleiskite į kepimo formą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Ir kepti apie 20-30 min. Išimkite iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki (150 C).
  • Kiaušinių baltymus išplakti iki minkštų putų. Atsargiai suberkite cukrų ir toliau plakite iki standžių putų.
  • Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo nubrėžkite kempinės dydžio apskritimą. Apskritimo viduje paskleiskite morengo masę, palikdami šiek tiek vietos kraštams, kad išsiplėstu.
  • Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite orkaitėje apie 40-50 min. Baigę palaukite, kol morengas atvės ir tik tada išimkite iš orkaitės.
  • Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Atsargiai sumaišykite juos su plakta grietinėle. Paimkite iškeptą biskvitą, aptepkite obuolių-grietinėlės mišiniu (išnaudoję visą) ir ant viršaus uždėkite morengą.
    Morenginio obuolių pyrago receptas
Reklama

Pastabos

Prieš patiekdami bent valandą palaikykite šaldytuve. Skanaus!!!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Receptų kategorijos

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Į viršų