
Receptai
Morenginis obuolių pyragas
Publikuota:
Kažkas pamiršto staiga tapo prisiminta ir labai pasiilgta.

Morenginio obuolių pyrago receptas
Taigi štai – Morenginis obuolių pyragas, puikus ne tik gimtadienio proga!
Įrankiai
Ingredientai
Tešlai:
- ⅓ stiklinės Sviestas - suminkštinto
- ½ stiklinės Rudasis cukrus
- 4 vnt. Kiaušinio tryniai
- 1 puodelis Kvietiniai miltai - + 1 valgomasis šaukštas
- ½ a.š. Kepimo milteliai
- 2 v.š. Pienas
- 1 a.š. Vanilės ekstraktas
Morengui:
- 4 vnt. Kiaušinio baltymai
- 1 puodelis Cukrus
- 1 sauja Migdolai - drožlės
Obuolių įdarui:
- 1 250 ml Grietinėlė - puodelis
- 2 vnt. Obuoliai
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki (180 C) temperatūros.
- Dubenyje išplakame sviestą su cukrumi. Plakant, po vieną įmušame kiaušinių trynius.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilę. Pastarąjį mišinį nuolat maišydami supilkite į sviesto mišinį. Supilkite pieną ir maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys.
- Tešlą paskleiskite į kepimo formą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Ir kepti apie 20-30 min. Išimkite iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki (150 C).
- Kiaušinių baltymus išplakti iki minkštų putų. Atsargiai suberkite cukrų ir toliau plakite iki standžių putų.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo nubrėžkite kempinės dydžio apskritimą. Apskritimo viduje paskleiskite morengo masę, palikdami šiek tiek vietos kraštams, kad išsiplėstu.
- Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite orkaitėje apie 40-50 min. Baigę palaukite, kol morengas atvės ir tik tada išimkite iš orkaitės.
- Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Atsargiai sumaišykite juos su plakta grietinėle. Paimkite iškeptą biskvitą, aptepkite obuolių-grietinėlės mišiniu (išnaudoję visą) ir ant viršaus uždėkite morengą.
Pastabos
Prieš patiekdami bent valandą palaikykite šaldytuve. Skanaus!!!

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
