Receptai
Morkų blynai su varške
Publikuota:
- Balansas tarp saldaus ir sveiko. Varškė suteikia baltymų, o morkos – vitaminų.
- Lengva gaminti. Receptas paprastas ir nereikalauja specialių įgūdžių.
- Universali tekstūra. Minkšti ir aromatingi blynai patiks net vaikams, kurie nemėgsta daržovių.
- Galimybė eksperimentuoti. Papildykite receptą mėgstamais prieskoniais.
Morkų blynai su varške
Šie morkų ir varškės blynai – tai švelnaus skonio ir maistingumo derinys, kuris džiugins tiek mažuosius, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka pusryčiams, lengvai vakarienei ar net desertui. Saldūs, minkšti ir šiek tiek primenantys vaikystę.
Reklama
Ingredientai:
- 180 g Varškė - 9 % riebumo
- 1 vnt. Morkos - didelė
- 3 v.š. Kvietiniai miltai
- 10 g Manų kruopos
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 15 g Sviestas
- 15 g Cukrus
Paruošimas:
- Nulupkite morką ir sutarkuokite smulkia tarka. Dėkite į mažą puodą, įdėkite sviestą ir 50 ml vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies kelias minutes, kol morkos suminkštės.
- Į minkštą morką suberkite manų kruopas ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol jos išbrinks. Atvėsinkite.
- Varškę pertrinkite su cukrumi ir kiaušiniu, kad gautumėte vientisą masę.
- Į varškės masę įmaišykite atvėsusias morkas. Palaipsniui berkite miltus ir maišykite, kol gausite tešlą.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Šaukštu formuokite blynus ir kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos. Jei reikia, perteklinį aliejų nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti liesesnę varškę? Taip, bet blynai gali būti šiek tiek sausesni.
- Ar tinka kitos daržovės vietoj morkų? Taip, galite išbandyti moliūgus arba cukinijas.
- Ką daryti, jei tešla per skysta? Įdėkite papildomai miltų arba šiek tiek manų kruopų.
- Kaip laikyti blynus? Šaldytuve jie išsilaikys iki 2 dienų. Galima ir užšaldyti.
- Kokie padažai labiausiai tinka? Skanu su grietine, uogiene, medumi arba tirpintu šokoladu.
Maistingumas
Kalorijos: 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 10g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!