Mus rasite
Kepti morkų blynai su varške
Kepti morkų blynai su varške

Receptai

Morkų blynai su varške

  • Balansas tarp saldaus ir sveiko. Varškė suteikia baltymų, o morkos – vitaminų.
  • Lengva gaminti. Receptas paprastas ir nereikalauja specialių įgūdžių.
  • Universali tekstūra. Minkšti ir aromatingi blynai patiks net vaikams, kurie nemėgsta daržovių.
  • Galimybė eksperimentuoti. Papildykite receptą mėgstamais prieskoniais.
Kepti morkų blynai su varške

Morkų blynai su varške

Karolina Puodžiūtė
Šie morkų ir varškės blynai – tai švelnaus skonio ir maistingumo derinys, kuris džiugins tiek mažuosius, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka pusryčiams, lengvai vakarienei ar net desertui. Saldūs, minkšti ir šiek tiek primenantys vaikystę.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Porcijos 2 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Nulupkite morką ir sutarkuokite smulkia tarka. Dėkite į mažą puodą, įdėkite sviestą ir 50 ml vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies kelias minutes, kol morkos suminkštės.
  • Į minkštą morką suberkite manų kruopas ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol jos išbrinks. Atvėsinkite.
  • Varškę pertrinkite su cukrumi ir kiaušiniu, kad gautumėte vientisą masę.
  • Į varškės masę įmaišykite atvėsusias morkas. Palaipsniui berkite miltus ir maišykite, kol gausite tešlą.
  • Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Šaukštu formuokite blynus ir kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos. Jei reikia, perteklinį aliejų nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti liesesnę varškę? Taip, bet blynai gali būti šiek tiek sausesni.
  2. Ar tinka kitos daržovės vietoj morkų? Taip, galite išbandyti moliūgus arba cukinijas.
  3. Ką daryti, jei tešla per skysta? Įdėkite papildomai miltų arba šiek tiek manų kruopų.
  4. Kaip laikyti blynus? Šaldytuve jie išsilaikys iki 2 dienų. Galima ir užšaldyti.
  5. Kokie padažai labiausiai tinka? Skanu su grietine, uogiene, medumi arba tirpintu šokoladu.

Maistingumas

Kalorijos: 250kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 10gRiebalai: 10g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų