Orkaitėje iškeptas viščiukas


Receptai
Orkaitėje keptas viščiukas su apelsinais
Publikuota:

Orkaitėje keptas kvepiantis viščiukas
Dalinuosi su jumis originaliais savo sesers receptais. Labai mėgstu vištieną ir šiandien norėjau ją iškepti ypatingai. Padėjo skambutis sesei, vištiena gavosi labai aromatinga ir skani. Būtų tikras „nusikaltimas“ nepasidalinti su jumis šiuo receptu.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 1 vnt. Viščiukas
- 1 vnt. Apelsinai
- 2 v.š. Sojos padažas
- 1 galva Česnakai
- 1 a.š. Medus
- 1 v.š. Alyvuogių aliejus
- 1 šakelė Rozmarinas
- Tabasko padažas - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
Paruošimas:
- Vištieną įtrinkite su druska ir aliejumi.
- Marinatą ruoškite atskirame inde. Sumaišykite 1/2 apelsino sultis, sojos padažą, tabasko ir medų.
- Viščiuką itrinkite marinatu ir palikite 10 min.. Nuo vištienos nutekantį marinatą atidėkite į šalį. Neišpilkite!
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 ℃ laipsnių.
- Antrą apelsino dalį supjaustykite apskritimais ir sudėkite į ugniai atsparią formą.
- Česnako galvutę perpjaukite skersai skilteles.
- Viščiuką dėkite ant apelsinų.
- Į skerdeną įdėkite 1/2 česnako, rozmarino šakelę ir apelsino griežinėlį.
- Šaukite į orkaitę 30 min.
- Po 30-40 minučių apkepkite vištieną marinatu. Po 5-10 minučių vėl sutepkite. Pakartokite dar 3–4 kartus, kol viščiukas taps auksinės rudos spalvos.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
