Receptai
Panforte di Siena pyragas
Publikuota:
Šis Kalėdinio pyrago receptas, tikriausiai seniausias Italijoje, minimas jau nuo 1205 metų. Kilęs iš Sienos, Toskanos regiono.
Pagrindinis patarimas, kaip pasigaminti puikų Panforte namuose, yra pasirinkti aukščiausios kokybės ingredientus. Kalbant apie medų, rinkitės kokybišką laukinių gėlių medų.
Panforte di Siena pyragas
Subalansuotas prieskonių mišinys suteikia pyragui šilto saldumo, šiek tiek žemiškumo ir ryškumo. Lazdyno riešutai ir migdolai suteikia traškumo.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 250 g Džiovintos figos - arba datulės
- 60 g Medus
- 100 g Rudasis cukrus
- 200 g Džiovinti vaisiai - vyšnios, apelsinai, citrinos, spanguolės, ananasai
- 50 g Migdolai - be luobelių
- 50 g Lazdyno riešutai - pakepinti
- 50 g Pinijos
- 4 v.š. Kvietiniai miltai - išsijoti
- 50 g Sausas vynas - (pageidautina Vin Santo)
- ½ a.š. Cinamonas - maltas
- ½ a.š. Kardamonas - maltas
- ½ a.š. Gvazdikėliai
- ½ a.š. Muskatas - maltas
- ½ a.š. Juodieji pipirai
- Cukraus pudra - pabarstymui
Paruošimas:
- Kepimo formą iškloti popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 150 ℃.
- Smulkiai sukapoti figas arba datules, sudėti į keptuvę, užpilti vandenių, kad apsemtų. Sudėti medų, cukrų ir visus prieskonius. Pavirti apie 10-15 min., turi susidaryti sirupas. Perpilti į puodą.
- Sudėti visus džiovintus vaisius ir riešutus. Gerai išmaišyti.
- Suberti miltus ir supilti vyną. Gerai išmaišyti iki tirštos, lipnios masės. Perdėti masę į formą.
- Kepti 40 min.
- Leisti atvėsti formoje. Gausiai apibarstyti cukraus milteliais. Pjaustyti plonomis skiltelėmis.
Reklama
Pastabos
Puikūs energijos suteikiantys pusryčiai – kuriuose gausu skaidulų ir maistinių medžiagų.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!