Mus rasite
Panforte di Siena pyragas
Kalėdinis Panforte di Siena pyragas

Receptai

Panforte di Siena pyragas

Šis Kalėdinio pyrago receptas, tikriausiai seniausias Italijoje, minimas jau nuo 1205 metų. Kilęs iš Sienos, Toskanos regiono.

Pagrindinis patarimas, kaip pasigaminti puikų Panforte namuose, yra pasirinkti aukščiausios kokybės ingredientus. Kalbant apie medų, rinkitės kokybišką laukinių gėlių medų.

Panforte di Siena pyragas

Panforte di Siena pyragas

Karolina Puodžiūtė
Subalansuotas prieskonių mišinys suteikia pyragui šilto saldumo, šiek tiek žemiškumo ir ryškumo. Lazdyno riešutai ir migdolai suteikia traškumo.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 40 minutes
Papildomas laikas15 minutes
Bendras laikas 1 hour 10 minutes
Kategorija Pyragai
Porcijos 5

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Kepimo formą iškloti popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 150 ℃.
  • Smulkiai sukapoti figas arba datules, sudėti į keptuvę, užpilti vandenių, kad apsemtų. Sudėti medų, cukrų ir visus prieskonius. Pavirti apie 10-15 min., turi susidaryti sirupas. Perpilti į puodą.
  • Sudėti visus džiovintus vaisius ir riešutus. Gerai išmaišyti.
  • Suberti miltus ir supilti vyną. Gerai išmaišyti iki tirštos, lipnios masės. Perdėti masę į formą.
  • Kepti 40 min.
  • Leisti atvėsti formoje. Gausiai apibarstyti cukraus milteliais. Pjaustyti plonomis skiltelėmis.
Reklama

Pastabos

Puikūs energijos suteikiantys pusryčiai – kuriuose gausu skaidulų ir maistinių medžiagų.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų